Veiligheid en goed gedrag op school

Op 10 mei is de Dag van goed gedrag

REGIO > Op 10 mei is de Dag van goed gedrag! Doe mee en laat zien dat op uw school sprake is van goed gedrag.


Niet alleen op school, maar kinderopvang en BSO's mogen ook meedoen om te laten zien en horen dat zij staan voor veiligheid en goed gedrag.
'Om gehoor te geven aan deze dag, kunt u op de poster invullen waarom u deze dag steunt. Hang de poster op in school of voor het raam en maak er een foto van en deel deze op onze en uw facebookpagina: www.facebook.com/stichtingveiligonderwijs,' aldus de Stichting Veilig Onderwijs in Maarssen. 'Posters kunt u bestellen en/of downloaden via onze website stichtingveiligonderwijs.nl.'
Stichting Veilig Onderwijs is een landelijk kenniscentrum dat informatie en advies geeft over veilig onderwijs.
'Wij begeleiden sinds 2007 scholen in het creëren van een veilig en prettig leerklimaat. Maar ook leerlingen, studenten of ouders bieden wij hulp. Zij kunnen ons benaderen met vragen, advies of klachten over ongewenst gedrag, pesten en discriminatie. Maar ook in deze tijd bieden wij hulp en begeleiding om een gezonde en onbezorgde omgeving te creëren binnen de scholen.
Daarvoor hebben wij diverse experts in dienst. Zij adviseren in de aanpak van onder meer grensoverschrijdend gedrag, discriminatie en pesten. En zij geven advies hoe om te gaan met verschillende geloofsovertuigingen.
Wij informeren, adviseren, ondersteunen en begeleiden het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs en mbo. Daarbij gaan wij altijd uit van de behoefte van de school en de actuele onderwijspraktijk', aldus het bestuur van de Stichting Veilig Onderwijs in Maarssen over de werkwijze en de doelstellingen.
'Wij werken voor de wetgeving Veilig Onderwijs samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).'