Kookclub

WOERDEN > Elke woensdag komt een groepje jongvolwassenen (20-40 jaar) met een licht verstandelijke beperking bij elkaar in De Plint om samen te kletsen, te koken en te eten. Door corona heeft dit lang stilgelegen, maar omdat elkaar ontmoeten voor deze doelgroep heel belangrijk is, start Hart voor Woerden deze groep weer op. Nog niet met koken, wel met kletsen en een spelletje. Binnenkort breiden ze het weer uit naar ook samen koken en samen eten. Je mag elke week komen, maar om de week kan natuurlijk ook.
Lijkt het je leuk om samen met andere enthousiaste vrijwilligers deze groep te ondersteunen? Je bent altijd samen met een andere vrijwilliger en je bepaalt samen wat je gaat doen en koken. Ook zorg je dan voor het recept en de boodschappen. Je bent niet elke week aan de beurt, maar 1x per 3 weken ongeveer. Afhankelijk van je eigen wensen. Zonder koken en eten starten ze om 18.30 uur, met koken om 16.45 uur. Om 19.45 uur gaan de deelnemers weer naar huis. De groep kent elkaar goed, staat altijd open voor nieuwe mensen en houdt van een lolletje. Er zijn ongeveer 8 deelnemers per keer. Heb je hart voor deze doelgroep? Kom dan eens kijken. Vinden ze leuk! Wil je meer informatie? Bel gerust met Ellen Vossen: 06-21169074 of stuur een mailtje naar e.vossen@hartvoorwoerden.nl.


Keileuke meivakantie

UTRECHT > In de keileuke meivakantie hoeven kinderen van 4 tot 12 jaar zich niet te vervelen. Ze kunnen dan namelijk op zoek naar happy stones rond de bieb! In de bieb staan tasjes klaar met een steengoed boek, een kleurplaat én een steen. Om te beschilderen en buiten neer te leggen. Zo maak je zelf je eigen happy stone. Een happy stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en daarna ergens is neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of weer op een ander plekje neerleggen. Zo zwerven de happy stones rond om mensen vrolijk te maken.
Bibliotheek Utrecht verstopt stenen, beschilderd naar aanleiding van kinderboeken, vanaf 1 mei rondom alle vestigingen. Zoek jij mee? In de meivakantie, van 1 tot 10 mei, kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in alle bibliotheken in Utrecht een tasje ophalen. Kijk voor meer informatie over happy stones, tasjes en steengoede boekentips voor 4 tot 6 jaar, 6 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar op bibliotheekutrecht.nl/meivakantie.


Huisbezoek

LEIDSCHE RIJN > Het Project Vriendschappelijk Huisbezoek zoekt vrijwilligers in Leidsche Rijn. Humanitas en de Zonnebloem slaan de handen ineen voor 75+'ers in Leidsche Rijn. Met project 'Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn' brengen zij bewoners met elkaar in contact. Kent u iemand die baat heeft bij een maatje of wilt u vrijwilliger worden? Kijk op de site van Humanitas voor aanmelden en meer informatie.