Expositie

DE MEERN > Fotoclub Leidsche Rijn gaat in het Vereenigingsgebouw aan de Zandweg exposeren vanaf 30 april. De expositie blijft daar hangen tot eind augustus 2021. FCLR is een club die van fotograferen houdt of beter wil leren fotograferen.
De Fotoclub organiseert clubavonden, verdiepingsavonden met fotolezingen, workshops, uitstapjes en themagroepen. De fysieke clubavonden zijn ongeveer elke 4 weken en worden gehouden op vrijdagavond in De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern.
De online-avonden momenteel zijn met expertsessies, fotobesprekingen en leuke fotobewerking-challenges. Wil je meer weten, kijk dan op de website of stuur een e-mail via het contactformulier naar info@fclr.nl.


Dodenherdenking

DE MEERN > De dodenherdenking op dinsdag 4 mei heeft het volgende aangepaste programma. Vanaf 12.00 uur zullen er bij het Monument in het Prins Willem Alexanderplantsoen aan de Kalverstraat in De Meern twee kransen staan. Deze worden gelegd namens de gemeente Utrecht en Oranjevereniging De Meern, dit vindt plaats zonder publiek. Vanaf 12.00 uur er is gelegenheid voor de inwoners om bloemen bij het monument te leggen, dit zal moeten gebeuren met in achtneming van de 1,5 meter onderlinge afstand.
Om 19.57 uur zal er door een lid van Muziekvereniging De Bazuin de Last Post worden geblazen met aansluitend om 20.00 uur de twee minuten stilte. Na de twee minuten stilte zal er een couplet van het Wilhelmus worden gespeeld. Deze plechtigheid zal zonder publiek moeten plaatsvinden.


Zingende beelden

LEIDSCHE RIJN > Zingende Beelden: zeven dansfilms die je thuis én in het park kunt beleven vanaf 30 mei op www.zingendebeelden.nl en in het Máximapark. Al jaren laat Zingende Beelden lokale en Utrechtse dansliefhebbers genieten van het Máximapark en de beeldende kunst.
Tijdens Zingende Beelden wandel je door het park en ontdek je zo de mooiste voorstellingen met professionele dansers en beginnende, lokale dansers en dansgroepen. Om ook dit jaar iedereen van dans, kunst én het park te kunnen laten genieten, koos Cultuur19 voor het maken van zeven dansfilms die je zowel op locatie bij de beelden (via de QR-code) als via de website kunt bekijken.


Opschoonactie

LEIDSCHE RIJN > De kinderen van kindcentrum Leeuwesteyn zijn in actie gekomen voor een schone wijk.
Samen hebben ze op verschillende plekken in Leeuwesteyn heel wat zakken zwerfvuil gevuld. Goed bezig!
De gemeente heeft intussen (groot) afval in de groene zone langs het kanaal opgeruimd. Goede aanleiding om er samen voor te zorgen dat de wijk schoon is en blijft. Help deze kinderen door zwerfafval op te ruimen en - beter nog - te voorkomen.