Nieuwe speelplaats aan de Pablo Picassostraat

Inspraak van de buurt nodig

LEIDSCHE RIJN > Er komt een speelplek in de Pablo Picassostraat.


De gemeente wil nu van de buurt weten welke wensen er zijn en hoe de bewoners denken over de inrichting van de plek. 'Op de hoek van de Pablo Picassostraat en de Utrechtseweg leggen wij dit najaar een nieuwe speelplek aan. Op deze locatie is op dit moment nog een tijdelijk onderkomen van kinderopvang Partou gevestigd, maar zij vertrekken komende zomer van deze plek’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

‘Langs de Vleutensebaan zijn veel nieuwe woningen gebouwd en nog in aanbouw. Voor het groeiend aantal kinderen in de wijk is speelruimte nodig. Met het vertrek van Partou komt deze hoek vrij om een mooie nieuwe speelplek te maken. De inrichting van de speelplek is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit betekent uiteraard niet dat kinderen van andere leeftijden niet welkom zijn, maar dit heeft te maken met de keuze van de soort speeltoestellen. Ook is er ruimte voor groen. Wij zijn benieuwd wat u of uw kinderen belangrijk vinden. Heeft u aanvullende wensen voor de inrichting, zoals groen?'

Mail uw reactie uiterlijk 16 mei naar het wijkbureau via leidscherijn@utrecht.nl of geef het ingevulde formulier af of doe het in de brievenbus bij wijkbureau Leidsche Rijn (Brusselplein 4).

De wensen en ideeën van inwoners worden meegenomen en verwerkt in het ontwerp voor de nieuwe plek. De buurt krijgt dan nog het concept-plan te zien in een wijkbericht van de gemeente.

‘Er zijn dan nog enkele inrichtingskeuzes te maken waar u op kunt reageren. Deze reacties nemen wij mee om er een definitief ontwerp van te maken. In het najaar van 2021 wordt de speelplek aangelegd’, zo is de planning van de gemeente.