Schoolschaak

LEIDSCHE RIJN > Het regionale schoolschaaktoernooi werd dit jaar online gespeeld. Het toernooi werd namens Stichts-Gooische Schaakbond georganiseerd door Schaakclub Vegtlust uit Maarssen. In totaal namen er 216 basisschoolkinderen deel, verdeeld over 33 teams, afkomstig van 23 scholen uit de regio. Hiermee was het direct het grootste online-schoolschaaktoernooi van Nederland! De Spits uit Utrecht is de winnaar geworden. De Kindercampus uit Hilversum en De Achtbaan uit Leidsche Rijn werden tweede en derde.
Uit de Stichtse Vecht is WereldKidz Tweesprong op een zevende plek geëindigd en maakt nog kans op deelname aan de halve finales van het NK Schoolschaak eind mei.
'We hebben vele positieve reacties gehad van de kinderen en ouders over het schoolschaaktoernooi. En kunnen spreken van een succesvol event. We hopen natuurlijk dat we weer snel de kinderen fysiek kunnen ontvangen op onze schaakavonden en het volgende toernooi.' verklaarde de toernooidirecteur Michel van de Kroef van Schaakclub Vegtlust. Tot die tijd spelen de kinderen van Vegtlust nog wekelijks hun toernooien online.


Herdenking Vleuten

VLEUTEN > Ondanks de nog steeds geldende maatregelen herdenken we samen op een alternatieve manier! Voor iedereen die een bloem wil leggen bij het oorlogsmonument in het Dr. Schuursplantsoen (aan de Bottensteinweg) staan er vanaf 18.00 uur oranje gerbera’s klaar. U kunt een bloem leggen op eigen gelegenheid en met inachtneming van de 1,5 meter-afstandsregel. Op de website van Oranjestichting Vleuten (www.oranjestichtingvleuten.nl) en de facebook pagina is vanaf 16.00 uur een opname van de herdenking in aangepaste vorm te vinden.
De Oranjestichting Vleuten en het Nationaal comité 4 en 5 mei willen u vragen om op 4 mei de vlag halfstok te hangen en de herdenking thuis via televisie of online te volgen. Aan alle blazers wordt gevraagd om om 19.58 uur en 30 seconden het taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het comité vraagt iedereen om thuis mee te zingen.


Zingende toren

VLEUTERWEIDE > Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur wordt het glascarillon bespeeld door de vaste beiaardier Wim Ruitenbeek. Het repertoire is heel divers, van oude barok tot de nieuwste popmuziek, van origineel voor carillon gecomponeerde muziek tot aan kinderliedjes. Wim speelt ook wel eens liedjes op verzoek en kan u tijdens de bespeling van alles vertellen over de toren en het instrument.
Kom gratis luisteren rondom de toren, houd u aub aan de geldende maatregelen.
Als het mogelijk is om weer evenementen voor publiek te organiseren hopen ze in 2021 ook weer enkele bijzondere concerten te kunnen geven. Deze kunnen ze nu nog niet inplannen.