Afbeelding
Owner

Bevrijdingsfestival Utrecht dit jaar online

Dagvullend programma vanuit TivoliVredenburg

UTRECHT > Het liefst hadden we het Bevrijdingsfestival traditiegetrouw groots gevierd op 5 mei in Park Transwijk.


Maar corona of niet: vrijheid zullen we vieren. Dit keer met een online programma uitgezonden 5 mei vanuit TivoliVredenburg van 10.00 tot 21.30 uur. De hele dag kan het publiek het online programma volgen via www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan (interactieve) programma-onderdelen rond de thema's van 5 mei. Manja Kerstholt, directeur Bevrijdingsfestival Utrecht: ‘Omdat wij ook dit jaar geen fysieke editie van ons festival kunnen organiseren, hebben wij gekeken hoe wij een zo'n diverse mogelijk online editie konden maken met voor ieder wat wils. En dat is denken we wel gelukt.' In de ochtend is er speciaal voor de kleine kijkers het kinderprogramma. Samen met de bibliotheek Utrecht wordt er geknutseld en voorgelezen.
Om 13.00 uur start het middagprogramma met het ontsteken van het Vrijheidsvuur en ontvangen zij ‘symbolisch' het vrijheidsvuur van artiest, songwriter en theatermaker Lakshmi. Samen gaan zij onder leiding van presentatrice Brecht van Hulten in gesprek met burgemeester Sharon Dijksma. Het avondprogramma bestaat uit muzikale optredens van diverse artiesten en stand-up comedy in samenwerking met het Utrechts Internationaal Comedy Festival.
De avond wordt afgetrapt met de winnaar van Songs of Freedom, een ‘wedstrijd' waar jonge beginnende artiesten aan mee konden doen. Uit de vele inzendingen zijn door een jury 5 finalisten geselecteerd. Zij hebben een nummer geschreven over vrijheid. Vanaf 1 mei kan het publiek stemmen op hun favoriete nummer en de publiekswinnaar wordt tijdens de livestream bekendgemaakt. Kijk voor veel meer informatie

op www.varnws.nl bij Nieuws