Charley Atsma Provinciaal Voorleeskampioen 2021.
Charley Atsma Provinciaal Voorleeskampioen 2021.

Voorleeskampioen Charley Atsma naar finale

LEIDSCHE RIJN > Charley Atsma van OBS Waterrijk heeft op 29 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.


Op woensdag 26 mei zal Charley de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale. Als Charley wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen noemen en is zij Kinderdirecteur 2021 van het Kinderboekenmuseum.
Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Charley heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst tientallen kinderen uit de provincie. Eerst op haar eigen school, daarna in Utrechtse stedelijke finale en vervolgens in Amersfoort tegen de andere stedelijke kampioenen. Daar las ze luid en duidelijk voor uit ‘Ik ben Vincent en ik ben niet bang' van Enne Koens.
Ze viel daarbij op door haar relaxte houding en inlevend vermogen.
De provinciale jury - Fatma Koser Kaya, wethouder Cultuur en Onderwijs Amersfoort, Jessica Jager, projectleider VoorleesExpress en Marthe Jongbloed, schrijver, theatermaker en docent - zei over Charley: 'Tekstbeleving van Charley was enorm goed. Naast haar stem gebruikte ze haar mimiek en lijf om het verhaal te vertellen. Daarnaast heeft Charley een heel goed voorleesritme. Wat ook geweldig is, is dat Charley actief aan boekpromotie doet.'
De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op woensdag 26 mei in TivoliVredenburg. Twaalf provinciale voorleeskampioenen strijden hier om de titel ‘Nationale Voorleeskampioen'.

Wie weet is Charley daarna als nationaal Voorleeskampioen de directeur van het Kinderboekenmuseum.