Schaken

LEIDSCHE RIJN > In het Máximapark is er zondag 23 mei een gratis schaakworkshop voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Max. 16 kinderen. Aanmelden: e-mail naar jcmedinamolina@gmail.com ovv naam kind, leeftijd en telefoonnummer. De aanvang is 13.00 uur bij de schaaktafels in het Máximapark.


Tienhoven Toont

TIENHOVEN > Het team van ‘Tienhoven Toont’ heeft helaas moeten besluiten om ook dit jaar geen evenement te organiseren. Het besluit komt voort uit de vele onzekerheden rondom COVID-19. De organisatie van Tienhoven Toont wordt doorgeschoven naar de laatste zaterdag van september 2022 en hopelijk zijn zij dan wel in de gelegenheid om deze mooie en bijzondere kunst- en cultuurdag te organiseren in de dorpen Tienhoven en Oud-Maarsseveen. Zij hopen van harte op uw warme belangstelling en deelname op zaterdag 24 september 2022! U kunt hen volgen via www.tienhoventoont.nl en via Facebook en e-mail: info@tienhoventoont.nl.


Bridgekampioenen

MAARSSEN > Al een jaar lang geen nieuws van de bridgeclubs uit Maarssen. Met honderd personen bridgen in een zaal kan vanwege corona nog steeds niet. Er is wel licht aan het einde van de tunnel. Er zijn al veel bridgers gevaccineerd en omdat we weer twee andere spelers thuis mogen ontvangen, wordt het thuisbridgen langzamerhand weer opgestart (zie voor informatie www.Kofferbridgemaarssen.nl). Het afgelopen jaar hebben veel leden online bridgen ontdekt. De Nederlandse Bridgebond heeft een programma, met de naam Step, ontwikkeld en veel leden van de drie Maarssense verenigingen hebben daarvan gebruikgemaakt. Dat bracht BC de Vechtstreek op het idee om een wedstrijd om het Stepkampioenschap van Maarssen te organiseren. Leden van BC Maarssenbroek, Haddekik en BC de Vechtstreek streden op 23 april om de titel. Winnaars werden Ans de Vries en Ben Bloemen. De hoofdprijs, een wisselbeker, is mogelijk de start van een nieuwe jaarlijkse traditie.


Giro

DE MEERN > Voor Lars van den Berg gaat zaterdag een droom in vervulling. De 22-jarige wielrenner uit De Meern staat dan aan de start van de Giro d'Italia. Een onverwachte kans voor de eerstejaars prof, die pas sinds 1 januari in dienst is van Groupama-FDJ. 'Ik had hier helemaal geen rekening mee gehouden,' zegt Van den Berg bij RTV Utrecht. 'Stiekem had ik gehoopt dat ik in het najaar de Vuelta mocht rijden, maar de Giro is echt super. Het is misschien wel de mooiste van de drie grote ronden. In elk geval de minst voorspelbare. Ik kijk er heel erg naar uit.' Van den Berg heeft voor zichzelf nog geen etappes omcirkeld. 'Nee, maar ik zal me op één of twee ritten richten. De andere dagen rijd ik op reserve. Desnoods verlies ik een keer een half uur, ik rijd niet voor het klassement.' Met diezelfde instelling zal hij ook de tijdritten in de Giro ingaan. 'Daar valt voor mij niets te halen. Ik zal volle bak op 100 procent rijden, maar me niet op 110 procent helemaal leeg rijden.'