Moederdagverkoop

HARMELEN > Ook dit jaar houdt de MOV van ST. Bavo weer een fantastische verkoop van o.a. bloemen, planten en perkplanten. Dit alles aangeboden door sponsors. De verkoop is op vrijdag 7 mei van 19.00 tot 20.00 uur, zaterdag 8 mei van 9.00 tot 11.00 uur en op zondag 9 mei vanaf 11.00 uur. De opbrengst is bestemd voor het project opvang en opleiding van straat- en weeskinderen in Lomé in Togo van de Stichting Kinderhulp Togo, o.l.v. Jouke en Cécile Schat.

Uiteraard is deze actie onder voorbehoud van de coronaregels. Ze zien u graag bij de Bavokerk, Ambachtsheerelaan in Harmelen.


Snelheidsmetingen

LEIDSCHE RIJN > In totaal komen er 27 extra parkeerplaatsen rondom de noordelijke kant van Franz Lehársingel. In de Robert Stolzlaan (de zuidkant), Paul Abrahamstraat en Nico Dostalstraat komen 21 parkeerplaatsen met P-tegels. ‘Op de Franz Lehársingel tussen Jean Gilbertlaan en Robert Stolzlaan maken we 6 parkeervakken. Met de aanleg van deze parkeerplaatsen voldoet de parkeercapaciteit in deze buurt aan de parkeernormen die in Leidsche Rijn gelden zoals beschreven in Nota Parkeernormen Fiets en Auto 2013’, aldus de gemeente.

De gemeente doet ook wat aan de snelheid in de buurt. ‘We gaan twee extra snelheidsdisplay’s (een aan iedere kant) ophangen ter hoogte van Alexander Lecocqsingel. Dit is een aanvulling op de huidige snelheidsdisplay om automobilisten nog meer te stimuleren zich veilig en verantwoord te gedragen. We gaan een snelheidsmeting doen op de Franz Lehársingel. Op basis van de resultaten van het onderzoek beoordelen we of extra maatregelen nodig zijn', aldus een woordvoerder van de gemeente over de aanpak van de verkeersveiligheid in de buurt.


Koken

HARMELEN > Om de week, op dinsdagavond ruikt het heerlijk in Het Dorpshuis Harmelen. Er wordt dan gekookt en gegeten met een clubje meiden. In deze speciale tijd is er veel weggevallen voor pubers: sporten gaat niet of nauwelijks door, school is aangepast en sociale dingen zijn beperkt. Veel jongeren maken een lastige tijd door.

Met dit in het achterhoofd zijn Mirjam Gijsbertsen en Lucienne Miltenburg gaan kijken wat er wél mogelijk was voor deze groep. Dat is koken en eten met tienermeiden geworden. Ze maken gezonde, eenvoudige gerechten en eten dat met elkaar op. Het ontmoeten en verbinden staat centraal. De meiden een onbezorgde, leuke avond bezorgen is het doel. Ze koken ongeveer drie avonden met een clubje meiden en starten vervolgens met een nieuwe groep. Dit initiatief wordt gefinancierd door het sharefonds (www.sharefonds.nl) en is voor de deelnemers dus gratis. Voor de volgende ronde zijn er nog een paar plekjes open, dus heb je interesse om mee te doen of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Luuskooktvanalles@gmail.com. De nieuwe groep start eind mei en de avonden beginnen om 16.45 en duren tot 19.30 uur.