Kinderraad

VLEUTEN > De kinderraad van Vleuterweide heeft zich dit jaar bekommerd om jeugd die door de coronacrisis last heeft van eenzaamheid. De zeven jonge leden van de Kinderraad, dit jaar in de vorm van een ‘Denktank’, hebben onderzoek gedaan naar wat jeugd het meest heeft geholpen tijdens de coronacrisis om zich niet eenzaam te voelen. Daaruit bleek dat fysiek samenkomen de beste remedie is, ondanks alle vormen van online contact hebben. De Kinderraad heeft hier onder begeleiding van DOCK en De Brede School slim op ingespeeld door een coronaproof Spellendag te organiseren. Op Tweede Pinksterdag vindt deze ‘Good Vibes Day’ plaats op het voetbalveld van de Weide Wereld. De focus ligt op een positieve dag voor kinderen uit groep 7 en 8 van scholen uit Vleuterweide. Mede dankzij het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht en de medewerking van partners uit de wijk, zoals Sport Utrecht en studenten van Durf!, kan deze leuke, hopelijk zorgeloze dag worden georganiseerd. Meedoen? Bezoek even de website van Dock Vleuten De Meern of mail naar hjacobs@dock.nl om je in te schrijven!


Popronde

WOERDEN > Honderdeneen acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. Ook de provincie Utrecht is dit jaar weer vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Deveron, Diogo Carriço, Foss, Géonne Hartman, Jason Waterfalls en Meau zijn uit ruim 650 aanmeldingen geselecteerd om mee te touren dit jaar. Die selectie is gemaakt door 160 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector. In de selectie komt een aantal acts terug die in 2020 ook mee zouden touren. Doordat de reguliere editie in 2020 niet doorging en ze niet heeft kunnen spelen kreeg de selectie van afgelopen jaar de kans zich weer in te schrijven voor 2021. Op zondag 26 september strijkt de Popronde neer in het centrum van Woerden. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Woerden komen. Lees meer over de Popronde

op www.varnws.nl bij Vrije Tijd


Alain Verheij

LEIDSCHE RIJN > Alain Verheij is binnenkort online te gast bij de Hoeftuin van Protestantse gemeente Leidsche Rijn. Op woensdagavond 26 mei gaat ds Marije Karreman met hem in gesprek over het thema ‘Ode aan de verliezer'. Dit is tegelijk de titel van zijn nieuwste boek. Alain Verheij (1989) is schrijver, spreker en radiocommentator. Hij studeerde Theologie en Bijbelwetenschappen. Zijn debuut ‘God en ik' werd verkozen tot het ‘beste theologische boek van het jaar'. Het nieuwste boek van Alain Verheij is een hervertelling van bekende Bijbelverhalen. Verheij laat zien dat Bijbelverhalen ons aansporen om oog te hebben voor het kwetsbare: in de wereld, in anderen en in jezelf. Daarom luidt de titel: Ode aan de verliezer. Meld je aan via info@dehoeftuin.nl dan ontvang je een paar dagen van tevoren de zoomlink van de avond die om 20.00 uur start. Een bijdrage is gewenst. Meer informatie op de website www.dehoeftuin.nl.