Voetbaldag

NIEUWER TER AA > 'Wat hebben we een jaar achter de rug; door corona kon heel veel niet doorgaan. Sport en spel lagen een tijd stil en dus werd er minder bewogen. Dat is jammer, want bewegen is gezond en met elkaar sporten is goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling. Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de regels versoepeld, wordt door de KNVB en het Oranjefonds de Nationale Voetbaldag georganiseerd. Ontspannings- en Sport Vereniging Nieuwer Ter Aa (ja, dat is de officiële naam van NiTA!) doet hier graag aan mee! Zo willen we iedereen de kans geven om elkaar te ontmoeten en geheel vrijblijvend kennis te maken met de sport. Natuurlijk houden we ons aan de dan geldende coronaregels. De dag is op 12 juni van 10.00 - circa 12.00 uur voor iedereen in en om Nieuwer Ter Aa vanaf 5 jaar, je hoeft geen lid te zijn. De activiteiten zijn op het veld bij ’t Draaipunt, Doude van Troostwijkstraat 2a in Nieuwer Ter Aa. Opgeven voor 31 mei met een mailtje naar secretaris@osvnita.nl met per deelnemer: naam, leeftijd, mobiele nummer (indien beschikbaar, anders van ouder / verzorger), mailadres (indien beschikbaar, anders van ouder / verzorger). Nog vragen? Bel Jan van Sligtenhorst op 06-38354762.'


Zondagmiddaguitje

VLEUTEN > Iedere derde zondag van de maand is er een spellenmiddag in Buurthuis de Schakel, Schoolstraat 11 Vleuten. U bent welkom zondag 16 mei, van 14.00 tot 16.00 uur. Entree 3 euro (koffie/thee, drankje, hapje). Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met: Marja Koet 06-30146942 of Christa Okhuysen 06-23398347.


'Woerdeneese' markt

WOERDEN > Op woensdag 27 oktober is het hopelijk weer Koeiemart. Sinds enkele jaren is ook de 'Woerdeneese' markt onderdeel van het programma. Een gezellige plek waar particulieren uit de gemeente Woerden zelfgemaakte spullen kunnen verkopen. U kunt zich hiervoor nu aanmelden. Bent u creatief en vindt u het leuk uw producten in Woerden te verkopen? Foto's, beeldhouwwerken, zelfgemaakte truien, het mag allemaal! Voor 25 euro huurt u een kraam bij de gemeente. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol=vol. Een inschrijfformulier kunt u per mail opvragen bij de marktmeester via warenmarkt@woerden.nl of via ons algemene telefoonnummer 14 0348. De marktmeester deelt de kramen in.


Depressie

MIJDRECHT > Aankomende vrijdagnacht om 00.00 uur starten de vijf mannen van Beards4life aan hun 129 kilometer lange hardlooptocht. De tocht start in Hoofddorp, loopt door Mijdrecht en Uithoorn en eindigt zaterdagmiddag rond 13.30 uur in Braamt. De tocht is een opwarmertje voor de 1600 kilometer die ze op 16 juli gaan lopen. Het doel van de acties is om aandacht te vragen voor mensen met een depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Ritchie, Maarten, René, Frank en Paul beginnen vrijdagnacht aan hun hardlooptocht. Ze doen dit in estafettevorm; twee mannen lopen hard en 3 mannen fietsen.

Meer op www.varnws.nl bij Sport