Jeu de boules

DE MEERN > De Wilg organiseert in samenwerking met Missie 030 en On the Move een jeu-de-boulestoernooi. Vanaf eind vorig jaar is er een jeu-de-boulesbaan op het plein van De Wilg aan de Mecklenburglaan 3 Utrecht. Deze baan is voor iedereen die van een spelletje jeu de boules houdt of dit graag wil leren. Ook is het idee toen ontstaan om een toernooi te houden op verschillende locaties in Utrecht. En dat moment is nu aangebroken. Het toernooi is op drie dagen en op drie verschillende locaties: za 12 juni Kampong Utrecht Oost, za 19 juni Azotod De Meern, za 26 juni jeu-de-boulesbar. Tijden: tussen 14.00 en 17.00 uur. Voor wie: voor iedereen die van jeu de boules houdt of het graag wil leren. Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar info@dewilg.nl onder vermelding van ‘jeu-de-boulestoernooi’. Of een Whatsapp naar Antwan Cornelissen 06-34480520. Kijk ook op de website www.dewilg.nl.


Parkeren

WOERDEN > Verrast door het gewijzigde parkeertarief in de binnenstad? En heb je daardoor ten onrechte te veel betaald? Vraag geld terug met een restitutieverzoek! Dat terugvragen gaat snel en makkelijk via https://woerden.parkeerservice.nl/ en kost zo’n 3 minuten tijd. Ga naar de website, klik op de knop Contact met uitklapmenu en vervolgens op restitutieverzoek. Geef aan wat je is overkomen en vul daarbij de meldcode 00 in. Het verzoek wordt dan zo snel mogelijk behandeld. Heb je geen beschikking over internet of vind je het lastig om zelf te doen? Vraag aan je familie, vrienden of buren om hulp of neem contact op met Parkeerservice Woerden via (033) 2473000.


Start to Run

MAARSSENBROEK > De coronapondjes er af? Je fitter willen voelen? Meer de buitenlucht in? Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om in beweging te komen. Een mooie mogelijkheid om dit te doen is het beginnen met hardlopen. Laagdrempelig. Fit of niet, je kunt altijd meedoen. Start to Run maakt van iedereen in zeven weken een hardloper! Met deze hardloopcursus van de Atletiek Unie leer je op een verantwoorde manier hardlopen. Dit gebeurt bij OSM'75 Atletiek en Recreatiesport onder begeleiding van een professionele en door de Atletiek Unie opgeleide trainer. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: 3 kilometer non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Tevens helpt OSM'75 Atletiek de (beginnende) loper door het geven van extra informatie van specialisten en gastsprekers over: jouw motivatie: leuke tips en informatie zodat sporten leuk blijft, verantwoord bewegen: wat doet dit met jou en je lichaam? Voeding: maak de juiste keuze, informatie over voeding en sporten. Blessurepreventie: als je dit weet, blijft lopen leuk. Hardloop uitrusting: het belang en plezier van de juiste schoenen en kleding. Er is plek voor 4 lopers per trainer met een max van 24 deelnemers. Meld je aan op: www.hardlopen.nl. De start is woensdag 2 juni van 19.30 tot 21.00 uur. Liever een andere dag? Laat het weten, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden. (osm75contact@gmail.com).