Eikenprocessierups

LEIDSCHE RIJN > Van 17 mei tot en met 18 juni bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups met nematoden. 'Dat doen we op een aantal plekken in de stad, waaronder aan de Musicallaan,' aldus een woordvoerder van de gemeente. 'De nematoden zijn gevoelig voor licht.

Daarom voeren we de werkzaamheden in de avonduren uit. We spuiten de nematoden twee keer in de bomen, met een tussenliggende periode van ongeveer 10 dagen. Ze rijden hiervoor met een trekker door de straat. De kans bestaat dat u enige geluidshinder ondervindt van de werkzaamheden.'


Speelschip

VLEUTERWEIDE > De gemeente verwijdert binnenkort het speelschip aan de IJzervarensingel. Het speelschip is een geliefd speeltoestel en heeft de afgelopen jaren voor veel speelplezier gezorgd. Het schip is in 2005 geplaatst en zou theoretisch volgend jaar vervangen moeten worden. Uit inspecties en meldingen blijkt dat het speelschip steeds meer gebreken gaat vertonen die niet meer te repareren zijn. Daarom heeft de gemeente besloten, na een laatste noodreparatie, om het toestel zeer binnenkort te laten verwijderen voordat er ernstige ongelukken gebeuren.

Dit betekent dat dit speeltoestel in het programma vervangingsinvesteringen speelvoorzieningen wordt opgenomen voor 2022. Hierdoor is de speellocatie voorlopig 'minder aantrekkelijk' om te spelen, maar wel weer een veilige plek om te spelen. Daarnaast kan er natuurlijk nog gespeeld worden op de toestellen die er nog staan en in de naast gelegen bouwspeeltuin.


Historische vereniging

VLEUTEN-DE MEERN > De Historische vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn zoekt inwoners, die willen meehelpen met het jubileumfeest. 'U heeft het natuurlijk al meerdere keren gehoord of gelezen, maar onze vereniging viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Dat willen we onder meer doen met een jubileumfeest deze zomer. We zijn er al over aan het nadenken, maar kunnen nog heel goed handige handjes gebruiken,' aldus het bestuur. 'Daarom roepen we leden op die zich willen inzetten voor de jubileumcommissie om zich te melden. Dat kan via de bekende kanalen, via bestuursleden of via de mail: communicatie@histvervdmh.nl.'


Mishandeling

DE MEERN > De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling door een groep eieren gooiende jongeren. Het incident gebeurde zaterdagavond rond 22.45 uur op de Sint Pietersberg in de wijk Veldhuizen. Een automobilist werd bekogeld met eieren door een groep. Toen de man uitstapte en de jongeren aansprak ging het mis: de bestuurder werd bedreigd en er vielen rake klappen, volgens de politie.

De politie heeft een 19-jarige verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar getuigen. Bel 0900-8844 als je iets weet of gezien hebt van het incident.