Koninklijk

UTRECHT > De Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht (KOV) heeft opnieuw het predicaat ‘Koninklijk’ gekregen. KOV, een van de oudste koren in Utrecht (sinds 1853), mag de komende 25 jaar het predicaat Koninklijk blijven voeren. KOV bestaat uit zo’n 50 zangers en zingt een afwisselend klassiek repertoire, met zowel wereldlijke als religieuze muziek. Sinds 2019 staat het koor onder leiding van Anthony Scheffer, een jonge, inspirerende dirigent die nieuw elan aan het koor geeft. In het afgelopen jaar heeft het koor door corona digitaal moeten repeteren, Het koor heeft zich daar met veel spirit en creativiteit doorheen geslagen. De verwachting is dat de leden weer snel bij elkaar kunnen komen om zich voor te bereiden op een mooi nieuw concert, dit keer met een Frans repertoire. Wil je een keer meezingen? Kijk op de website: www.kovutrecht.nl.


Soestwetering

LEIDSCHE RIJN > Van 31 mei tot en met 4 juni wordt er een nieuwe laag asfalt aangebracht op een deel van de Soestwetering. Het gaat hier om het deel tussen het Lageweideviaduct en de Woudwetering. Tijdens de werkzaamheden is er een omleiding voor het verkeer vanaf de A2 (beide richtingen) richting het St. Antonius Ziekenhuis, De Wetering en Leidsche Rijn Centrum om via afrit 6 Maarssen.


Elfia

HAARZUILENS > Elfia gaat dit jaar door. Het gaat echt gebeuren: de zomeravonden van vrijdag 18 en zaterdag 19 juni krijgen een magische uitstraling in de kasteeltuinen van De Haar; de magie van het einde van de 19e eeuw: Fairy Nights. Maak je kostuum maar vast klaar. Het staat je helemaal vrij om in elk kostuum naar keuze te komen, of gewoon als 'elf in burger'. Er zijn voor vrijdag- en zaterdagavond bij elkaar nog een paar honderd Fairy Nights tickets beschikbaar à 19,50 euro. Aarzel dus niet en bestel zo snel mogelijk. We zullen als organisatie er alles aan doen om de gezondheid van zowel bezoekers als acteurs en crew te beschermen. Dit zal nog betekenen dat je gebonden bent aan tijdsloten, social distance en een gezondheidscheck (geen test!). Neem wel een mondkapje mee, dat voorlopig nog verplicht is als je binnen naar het toilet gaat of door de Grote Hal of de kapel van het kasteel loopt.


Brooklyn

BREUKELEN > Vanaf 24 juni kun je de tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn' in het RHCVV bezoeken. Aan de hand van archiefstukken word je meegenomen in de geschiedenis van vier eeuwen Nederlandse cultuur in Amerika. Al vanaf de zeventiende eeuw trokken Nederlanders naar Amerika. Zij hebben door de eeuwen heen hun stempel gedrukt op de Amerikaanse cultuur. Dit komt nog steeds terug in bijvoorbeeld straatnamen, eetgewoonten en de taal. Op 21 mei 1646, 375 jaar geleden, stichtte een groep Nederlandse emigranten het dorp ‘Breuckelen' in Amerika. In de loop van de tijd transformeerde de naam tot wat we nu kennen als Brooklyn. Kijk op de website van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en hou hun social media kanalen in de gaten voor meer informatie.