Breudijk

HARMELEN > Van 25 mei t/m 18 juni wordt op de Breudijk in Harmelen ter hoogte van huisnr 52A een duiker vervangen. Hierbij zijn de weg en het fietspad afgesloten voor al het verkeer. Omleidingen worden met borden aangegeven, hulpdiensten zijn geïnformeerd over de bereikbaarheid.


Bosdijk

PORTENGEN > Van woensdag 26 mei tot en met vrijdag 4 juni is de Bosdijk in Portengen afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Portengense Zuwe, Oud Aa en de Korte Zuwe (en andersom). De afsluiting is nodig omdat de gemeente werkzaamheden voor het onderhoud gaat uitvoeren. Op een aantal locaties op de Bosdijk wordt asfalt van de rijbaan verwijderd en vervangen. Waar nodig wordt ook de fundering onder de weg verbeterd. De hulpdiensten kunnen de werkzaamheden ten alle tijden passeren. 'We zorgen ervoor dat bewoners van de Bosdijk de woningen kunnen bereiken. Zij hebben hierover een brief ontvangen', aldus de gemeente.


Parkeren

WOERDEN > Centrum wethouder George Becht en Richard Stouthart, voorzitter van BIZ Stadshart Woerden, hebben afgesproken elkaar voortaan rechtstreeks te informeren wanneer er in het centrum van Woerden iets speelt. Zo laat de gemeente weten op de site. Zij houden de lijntjes kort, zodat zaken opgepakt kunnen worden, nog voor er een echt probleem ontstaat. Dit is het resultaat van hun gesprek, nadat Richard Stouthart naar de gemeente toe nadrukkelijk op de pauzeknop had geduwd. Door de commotie om het nieuwe parkeerbeleid in het centrum van Woerden leek er een breuk ontstaan tussen BIZ Stadshart Woerden en de gemeente. Na het gesprek is de kou uit de lucht. Richard Stouthart blijft als voorzitter van BIZ eerste aanspreekpunt voor de gemeente. Wel draagt hij sommige functies over aan anderen. Pike Uittenbogaard zal BIZ voorlopig vertegenwoordigen in de Vestingsraad en Vincent de Groot neemt plaats in de werkgroep Vitale Binnenstad. Zowel BIZ als gemeente blijven zich vol overtuiging inzetten voor een mooie, aantrekkelijke, gezellige, schone en veilige binnenstad, zowel voor de bewoners, als voor de ondernemers en hun bezoekers.


Goud Inkoop Bus

VLEUTEN > De goudprijs staat historisch hoog en een bezoek aan de bekende goudbus met een gratis taxatie kan dus zeker de moeite waard zijn. De Goud Inkoop Bussen van Juwelier van Moorsel komen elke week in de Vechtstreek. De bus staat op dinsdag 1 juni tussen 10.00 en 16.30 uur op de weekmarkt in Vleuten aan de Hindersteinlaan. En op woensdag 2 juni in Maarssenbroek in Bisonspoor bij de ingang van het zwembad Safari. Kijk ook op www.goudinkoopbus.nl voor alle informatie en mogelijkheden. De ervaren goudsmeden in de bus taxeren de inruilwaarde van de gouden en/of zilveren sieraden en ook munten, tandengoud en zelfs zilveren bestek en couverts. Na de taxatie, die geheel vrijblijvend en kosteloos is, kan het getaxeerde bedrag direct contant aan de klant uitgekeerd worden. Misschien een leuk extraatje voor een cadeautje?