Parkeergarage Berlijnplein.
Parkeergarage Berlijnplein. Ronald.Correlje

Parkeergarage dicht wegens veiligheidsrisico

LEIDSCHE RIJN > De nieuwe parkeergarage bij het Berlijnplein is dicht en dat blijft voorlopig zo.


Het is niet veilig genoeg volgens het college in een brief aan de gemeenteraad. ‘Uit een rapportage van de aannemer BAM blijkt dat er sprake is van overmatige condensvorming en wateroverlast in de parkeergarage. Na intern overleg met de technisch deskundigen van de gemeente Utrecht is de conclusie dat er sprake is van een urgent veiligheidsrisico,' aldus de gemeente.
Het mankement werd vorige maand ontdekt.

De waterlekkage in de parkeergarage in de verdeelkasten en hoofdverdeler ontstaat door condensvorming. De verdeelkasten zijn niet berekend op deze hoeveelheid condensvorming. Het onafhankelijke adviesbureau Witteveen en Bos onderzoekt de elektra verdeelkasten in de garage. Dit onderzoek wordt op korte termijn uitgevoerd. Op dit moment is het nog onduidelijk hoelang het onderzoek exact gaat duren.
Daarom is het ook nog niet aan te geven wanneer de problemen verholpen zijn en de garage Berlijnplein weer volledig open kan.
‘Tegelijkertijd bekijken we volgende week of 'het veilig mogelijk is om een deel van de garage op zo kort mogelijke termijn te heropenen', aldus de gemeente, die nu ook onderzoekt wie voor de kosten op moet draaien.
De bezetting van garage Berlijnplein is sinds de oplevering laag, als gevolg van de coronamaatregelen en omdat een groot deel van de functies waar garage Berlijnplein voor bedoeld is, nog gerealiseerd gaan worden.
De garage heeft ook een functie als P+R voor bezoekers van de stad. Lees meer op www.varnws.nl.