Workshop

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdagochtend, 5 juni 10.00-12.00 uur is er in het Atelier aan de Alendorperweg 10a, Vleuten, in het Máximapark een workshop Inktschilderen (Sumi e). Het thema is Vogels. Na een korte uitleg over het Japans/ Chinese inktschilderen en ook een uitleg 'Hoe teken ik vogels' ga je zelf aan de slag. Je werkt op rijstpapier, met inkt en bamboe penselen. De groep is klein en het mag eindelijk weer! Kom meedoen in het atelier, alle materialen zijn aanwezig. 25 euro pp, incl. materiaalkosten. Geef je op via m.art@planet.nl. www.marthagoedings.nl. Er zijn deze zomer meer workshops, naast de Sumi e inktschilder workshops (5, 11 juni en 2 juli), is er ook: Speksteen snijden (3 juli). Er komen losse model- en portrettekenworkshops in juli en augustus. En er komt ook weer een creatieve week voor kinderen in de zomer. Volop creativiteit in het atelier deze zomer dus! Check regelmatig de facebook KunstLint site en www.marthagoedings.nl.


Klaverjassen

DE MEERN > Op donderdag 10 juni gaan we weer klaverjassen in De Roef te De Meern. Iedere donderdagavond kan er vanaf 19.30 uur geklaverjast worden. Er wordt gespeeld volgens het Rotterdams systeem. Dat wil zeggen dat je moet overtroeven en/of moet troefen als je de gevraagde kleur niet hebt. Er worden per avond 3 boompjes van 16 keer delen per tafel gespeeld. Zodat u 3 keer met een andere maat speelt. Heeft u interesse, meldt u dan aan bij Henk van der Aar telefoon 06-27345202 of per mail henkvanderaar@ziggo.nl. Zij hopen u te mogen ontvangen op 10 juni om 19.30 uur in De Roef, Touwslagerslaan 1 in De Meern.


Kasteel De Haar

HAARZUILENS > Zaterdag 5 juni opent Kasteel de Haar de kasteelpoorten na een sluiting van ruim een half jaar. De ticketverkoop is al gestart. Om dit te vieren wordt er de hele maand juni getrakteerd.
Kasteel de Haar opende 19 mei het park en de imposante tuinen al voor bezoekers en staat nu in de startblokken om het middeleeuwse kasteel te heropenen.
Achter de schermen is alles in volle gang om bezoekers ook in het kasteel weer welkom te heten. De looproute is aangepast op de 1,5-meter-samenleving en bezoekersstromen worden gereguleerd. Per dag is er slechts een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. Voor bezoekers die een ticket hebben voor het kasteel betekent dit dat zij in alle rust en met 1,5 meter ruimte genieten van alle verhalen en on-Nederlandse weelde die Kasteel de Haar biedt.
Om te vieren dat de kasteelpoorten heropenen wordt er uitgepakt. Bezoekers ontvangen de gehele maand juni tijdens een kasteelbezoek het boekje ‘Etiennes Droom’ gratis. In dit prachtig geïllustreerde boekje vertelt baron Etienne op ludieke wijze over zijn droom: het laten herbouwen van zijn familiedomein ‘Kasteel de Haar’.

Tickets kopen en het reserveren van een tijdslot kan via www.kasteeldehaar.nl voor de opening vanaf 5 juni.