Badminton

DE MEERN > Na de tweede coronastop is ook Badminton Club Castellum weer begonnen met binnen spelen. Na de eerste versoepelingen mocht er al buiten getraind worden, maar sinds 25 mei mag weer in de zaal gespeeld worden. Wel met de nodige beperkingen en afstand, maar die nemen de spelers graag voor lief om hun lievelingssport weer te kunnen beoefenen. Zie www.bc-castellum.nl voor meer informatie.


Trainingen

LEIDSCHE RIJN > 'We kunnen weer gaan trainen bij Takeda Ryu op woensdag- en vrijdagavond van in Forum 't Zand in Leidsche Rijn, maar ook op zondagmiddag in Merwestein te Nieuwegein. Wil je ook weer in beweging komen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende proefles in Aikido, Iaido, Jodo, Jukempo, Kendo, Jujitsu of een combinatie hiervan! Dat is eigenlijk het leukste: om gewapende en ongewapende disciplines te leren combineren. Ook in deze bijzondere tijd kunnen we daarin voorzien en stellen we een persoonlijk trainingsprogramma op voor onze leerlingen. Op www.takedaryu.nl kun je meer informatie vinden over onze Budo, de locaties en de lessen. Maar het beste is om direct een mail naar info@takedaryu.nl te sturen. Dan zorgen wij dat jij het zelf kan komen ervaren.'


Broederschapshuisjes

VLEUTEN > Na vele maanden kan het streekmuseum De Broederschapshuisjes van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn eindelijk openen! Vanaf maandagmiddag 7 juni zijn de rijksmonumentale huisjes, Dorpsstraat 1 in Vleuten, weer elke maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag open! Vanaf 3 juli is het streekmuseum ook weer elke 1e zaterdag van de maand open. Dit jaar bestaat de Historische Vereniging 40 jaar. Er is daarom een speciale tentoonstelling met 40 omslagen van het tijdschrift van de vereniging. ‘Tussen Leidsche Rijn en Vleutensche Wetering’. Het toont niet alleen de geschiedenis van de Historische Vereniging, maar ook de historie van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Wat kunt u verder vinden in ons streekmuseum naast een kop koffie en een gezellig praatje? Tal van schilderijen, plattegronden, films, foto’s en maquettes die de historie van de dorpen en de nieuwe wijken tonen, maar bijvoorbeeld ook veel informatie voor uw onderzoek naar de woonplaats van uw voorouders.


De Bazuin

DE MEERN > In mei bestaat muziekvereniging De Bazuin uit De Meern precies 100 jaar en is het een bloeiende vereniging: ‘We hebben vier orkesten met enthousiaste muzikanten en ons ledenaantal groeit gestaag door', aldus voorzitter Ad Koolwijk. Helaas kan De Bazuin het 100-jarig jubileum op dit moment niet zo groots vieren als gehoopt: ‘We organiseren een online activiteit voor onze leden, om dit bijzondere moment toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. In 2022 hopen we alsnog diverse jubileumactiviteiten te kunnen organiseren en daar verheugen we ons op!' Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Bazuin? Kijk dan op www.debazuindemeern.nl.