Zomeractiviteiten

DE MEERN > Als kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn kunt u elke week op woensdagmiddag terecht in De Schalm waar in samenwerking met het Oranjefonds leuke activiteiten voor u worden georganiseerd tegen de gereduceerde prijs van 5 euro per persoon per activiteit. Ze hebben op 21 juli bloemschikken, 28 juli spelletjesmiddag, 4 augustus pub quiz, 11 augustus barbecue, 18 augustus film en op 25 augustus sluiten wij af met een bingo. Alle activiteiten beginnen om 14.00 uur, behalve de barbecue die begint om 17.00 uur. Meer informatie: www.schalmdemeern.nl. Alleen reserveren: (030) 6662609 of o.asperen@schalmdemeern.nl.


Groen

LEIDSCHE RIJN > Zondag 13 juni verzorgen stichting GroenmoetjeDoen! en Utrecht Natuurlijk de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht. Op een groot aantal groene zelfbeheerlocaties en zeven locaties van Utrecht Natuurlijk worden er tussen 10.00 en 17.00 uur verschillende online en offline activiteiten georganiseerd rondom het centrale thema Vergroen je stad. Op de dag zelf worden ook op Kasteeltuin Nijevelt, Stadstuin Kanaalweg, Stadstuin Zuilen, Stadstuin Plutodreef, Griftsteede, Koppelsteede en Steede Hoge Woerd diverse activiteiten georganiseerd. Zo kan iedereen op Koppelsteede samen met de Guerilla Gardeners eigen zaadbommen maken en op Griftsteede de nieuwe inspiratietuinen bewonderen. Voor het bezoeken van meerdere middagactiviteiten kan men dit jaar op eigen gelegenheid een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties. Bekijk het gehele programma en alle deelnemende locaties op www.gmjd.nl.


Kaarsje branden

LEIDSCHE RIJN > De Protestantse gemeente Leidsche Rijn wil graag iedereen de mogelijkheid bieden om bij boerderij de Hoef een kaarsje te branden en houdt daarom elke week ‘open kerk’. Iedereen is welkom, dus je hoeft geen lid te zijn van de kerk. Dit kan in de maanden juni en juli elke week op dinsdag van 12.00 tot 13.00 uur. Boerderij de Hoef, bij Natuurspeeltuin de Hoef, is dan open voor iedereen die behoefte heeft om een kaarsje te branden of een gebed op te schrijven. Ook voor een gesprek of luisterend oor ben je welkom. Mocht je daar behoefte aan hebben dan is dominee Marije Karreman beschikbaar voor een afspraak. Ze volgen de richtlijnen van het RIVM. Ze vragen ter plekke om registratie, ontsmetten van handen en hanteren de anderhalve meter afstand. Het adres is Boerderij de Hoef, Hogeweide 6, Leidsche Rijn, Utrecht. Meer informatie op hun website www.kerkenindehoef.nl.


Bredius

WOERDEN > In het kader van het veertigjarig bestaan van IVN Woerden overhandigde voorzitter André van Kleinwee 2 juni een cheque van 250 euro voor de restauratie van de Brediusboerderij aan Gerard Lieverse, voorzitter van de Stichting Hofstede Batestein. Lees meer op www.varnws.nl bij Lezersnieuws