Kinderfilm

DE MEERN > Ze gaan weer starten met de kinderfilm in De Schalm De Meern. Deze keer vertonen zij de animatiefilm Soul van Disney op woensdagmiddag 16 juni om 15.00 uur. De zaal gaat open om 14.30 uur. De prijs is 2,50 euro inclusief limonade in de pauze. Alleen reserveren : (030) 6662609 of o.asperen@schalmdemeern.nl.


Tennis

VLEUTEN > Sinds deze maand is DESTO in Vleuten een samenwerking aangegaan met Inviplay: een website waar mensen elkaar èn sportlocaties vinden om samen te gaan sporten. In dit geval: huur een tennisbaantje bij DESTO via Inviplay! En ben je op zoek naar anderen om tegen te spelen? Ook die vind je makkelijk via het gratis platform. DESTO heeft een prachtig complex met 6 tennisbanen. Ook een keer de baan op bij DESTO? Ga dan naar www.inviplay.nl/locations/desto en boek in 2 minuten een baantje. Zoek je een tennismaatje of een sportgroep? Ook die vind je op Inviplay. Meer informatie over DESTO kan je vinden op www.desto-utrecht.nl.


Speurtocht

HARMELEN > Gelukkig mogen we zo langzamerhand onze activiteiten weer gaan oppakken. Er zijn op De Kievit in deze tijd veel bloemen en kruiden te vinden. Sommige soorten worden bijzonder geacht omdat ze bedreigd worden of als indicatorsoort gelden. Een kwart van de plantensoorten bestaat uit planten die 'waardevol' zijn. Op zondag 13 juni kunnen de bezoekers van het natuur- en milieucentrum De Kievit met behulp van een zoekkaart een aantal van deze soorten proberen te vinden, maar ook onze gidsen staan klaar om u rond te leiden. Op het terrein zijn diverse zithoekjes om te genieten van rust en natuur. Iedereen is van harte welkom vanaf 14.00 uur op het terrein gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk of via de ingang naast Bisschopshof 2 te Harmelen. Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u kijken op de website www.dekievitharmelen.nl.


Schrijfcafé

UTRECHT > Het laatste online Schrijfcafé van bibliotheek Utrecht voor de vakantie gaat over samen. Samen lachen, samen experimenteren, samen schrijven. Doe mee op 12 juni en schrijf twee verrassende teksten over Samen. Het Schrijfcafé is een ideale plek om nieuwe schrijfinspiratie op te doen en verschillende stijlen uit te proberen. Creatieve schrijfopdrachten zorgen ervoor dat je altijd met een tekst naar huis gaat. Zo kan het zomaar zijn dat je een kort verhaal bedenkt op basis van een ansichtkaart, een gedicht naar aanleiding van een muziekstuk of een column aan de hand van een herinnering. Iedereen is welkom, schrijfervaring is niet noodzakelijk. Het online Schrijfcafé vindt plaats via Zoom op zaterdag 12 juni van 10.30–12.30 uur. Je kunt reserveren via bibliotheekutrecht.nl, meedoen kost 15 euro. De link en het wachtwoord vind je in de bevestigingsmail.