Eetcafé De Schakel

VLEUTEN > Eetcafé De Schakel is ook weer van start gegaan. De maaltijd van 25 juni is al vol, maar u kunt zich wel op de reservelijst laten zetten en als er afzeggingen zijn, kunt u alsnog aanschuiven. Voor vrijdag 30 juli is er nog wel plaats. Wees er wel snel bij want vol is echt vol. De eetzaal wordt ter beschikking gesteld door buurthuis De Schakel.

De maaltijd wordt deze keer verzorgd door Cooking Express uit De Meern. Een vrolijke club vrijwillige buurtbewoners zorgen ervoor dat u een leuke ontspannen avond beleefd met elkaar. Kosten: 12,50 euro. Geef u snel op via eetcafedeschakel@gmail.com of (030) 6773131 (WIL in je buurt) op werkdagen tussen 09.00-11.00 uur.


Moestuinproject

LEIDSCHE RIJN > RAUM en Common Ground Two organiseren samen een moestuinproject op het Berlijnplein 520. Mensen die verblijven in Asielzoekerscentrum Utrecht of al een woning hebben in onze stad werken samen met mensen uit de buurt. Ze verbouwen eigen groenten, kruiden en bloemen. Steekt u ook graag de handen uit de mouwen? Elke woensdag van 11.00 tot 16.00 uur bent u welkom. Aanmelden via info@commonground-two.nl.


Geluidswal A12

DE MEERN > Op de geluidswal langs de A12 bij Veldhuizen komt een zonneveld van 1,5 kilometer. Projectontwikkelaar Sunrock won de aanbesteding en werkt nu aan een plan om de panelen te plaatsen. Zij organiseren een online informatiebijeenkomst voor omwonenden op donderdagavond 24 juni om 20.00 uur. Aanmelden voor de avond kan via de site van de bijeenkomst op de site van Sunrock.


Battle of Beats

LEIDSCHE RIJN > Cultuur19 organiseert onder de naam KLUB19 jongerenactiviteiten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Vanaf donderdag 24 juni start KLUB19 met een nieuwe reeks masterclasses voor enthousiaste jonge dj’s (12-19 jaar) getiteld Battle of the Beats.

In 8 lessen in Azotod leert DJ Serra de deelnemers de fijne kneepjes van het vak. Ook de tricks van de groten der aarde komen voorbij. Uiteraard is er alle ruime om het vak zelf te ervaren. Deelnemers leren zelf een goeie mix maken op een echte Pioneer set. Battle of the Beats sluit af met een vriendschappelijke battle, eveneens in Azotod.

De workshops vinden iedere twee weken plaats op donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in Azotod (Meerndijk 126, De Meern): donderdag 24 juni, 8 en 22 juli, 5 en 19 aug, 2 (generale repetitie), 16 (presentatie op live stream) en 30 sept (DJ battle). Deelname is gratis. Aanmelden kan per mail naar boris@klub19.nl of via dm naar @KLUB19 op Instagram. Er is beperkt plaats. Meer informatie is te vinden op www.klub19.nl. De masterclasses worden mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.