Handbal

HARMELEN > Op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni zal de Harmelense BSO Ballie’s gevestigd op het sportpark Bijleveld de bal gaan doorgooien. Kinderen van alle scholen in de omgeving van het dorp kunnen deelnemen aan deze gratis activiteit. Het basisinitiatief komt vanuit het Nederlands Handbal Verbond. Na de wereldtitel van de handbalvrouwen in 2019 onderneemt de bond vele activiteiten om nieuwe leden te werven. Omdat de handbalsport redelijk onbekend is voor de meeste mensen is er een clinic voor de basisscholen ontwikkeld (vanaf groep 3) waarin de kinderen kennis kunnen maken met de dynamische teamsport waarin vaak veel doelpunten worden gemaakt tijdens de wedstrijden. Deelname is gratis en je kunt na een actieve deelname leuke prijzen winnen. Aanmelden verloopt via het mailadres bsoteam@ballies.nl. Denk eraan, wees er op tijd bij, want vol is vol. De clinic wordt gehouden tussen 15.00 en 17.00 uur. Een kind hoeft niet in Harmelen op school te zitten of lid te zijn van BSO Ballie’s om mee te doen.


Vrijwilligers

LEIDSCHE RIJN > Indekerngezond zoekt gastheren en gastvrouwen. Geef jij iedereen met jouw stralende lach een warm welkom? Ben jij flexibel beschikbaar vanaf 5 uur per week, 1 of 2 dagdelen? Solliciteer dan nu als host (vrijwilligersfunctie) bij Indekerngezond! Je vindt het leuk om mensen te ontvangen en koffie/thee aan te bieden in de ontmoetingsruimte. Enthousiast & vriendelijk sta je mensen te woord, voorzie je de bezoekers van informatie en leid je ze rond in het gebouw. Verder werk je met gemotiveerde collega’s, kun je deelnemen aan diverse workshops, ontmoet je mensen en is er ruimte om mee te denken om je talenten en kwaliteiten in te zetten. Indekerngezond is een ontmoetingsplek en wijkplatform opgezet vanuit Positieve Gezondheid. Betekenisvol leven, in je kracht staan, meedoen en eigen regie staan centraal. De deuren van Indekerngezond zijn inmiddels weer open en iedereen is van harte welkom. Heb je interesse? Mail dan naar info@indekerngezond.nl dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. (Marleen en/ of Layla). Wil je graag je talenten inzetten op een andere manier en een bijdrage willen leveren, laat het weten dan bespreken we de mogelijkheden. We kijken uit naar je reactie. We zitten om de hoek van de Jumbo foodmarkt Leidsche Rijn Centrum aan de Kopenhagenstraat 41.


Architectuur

UTRECHT > Vrijdag 18 en zaterdag 19 juni is de Dag van de Architectuur in Utrecht. De kans om markante gebouwen en bijzondere publieke ruimtes op een nieuwe manier te leren kennen. Architectuurcentrum AORTA organiseert een gevarieerd online en doe-het-zelfprogramma waarin de stad en het klimaat centraal staan. Het thema van de Dag van de Architectuur is Architectuur / Klimaat. Wat is de invloed van het klimaat op de omgeving, gebouwen en mobiliteit en hoe kan ruimtelijk ontwerp bijdragen om van de stad een aantrekkelijke en klimaatbestendige plek te maken?