Samen eten

DE MEERN > Gezellig Samen Eten in De Schalm gaat weer beginnen. Eindelijk is het weer zover, ze kunnen starten op vrijdag 25 juni om 17.00 uur met het gezellig samen eten, natuurlijk wel op 1,5 meter afstand, maar gezellig wordt het zeker.

Het team heeft dit keer een driegangenoranjemenu voor u voor de prijs van 12,50 euro, inclusief een drankje. Wel moet u even reserveren : (030) 6662609 of o.asperen@schalmdemeern.nl.


Carillon

WOERDEN > Helaas kan ook het Straattheaterfestival ook dit jaar geen doorgang vinden vanwege corona. Elk jaar speelt de beiaardier op carillon Woerden een vrolijke deun om de aftrap te geven voor de parade van het Straattheaterfestival.

Dit jaar speelt beiaardier Henk Verhoef op zaterdag 26 juni van 10.45-11.45 uur een concert in de geest van het Straattheaterfestival.

Hopelijk is het 't volgend jaar weer een vrolijke boel op de laatste zaterdag in juni als artiesten en publiek het straatbeeld vullen!

Komt u ook luisteren op het Kerkplein 5b in Woerden?


Filmcafé

DE MEERN > Kom weer gezellig naar het Filmcafé in De Schalm. En geniet met een kopje koffie of thee en wat lekkers erbij van de filmklassieker Chocolat.

De voorstelling is op vrijdag 2 juli om 14.00 uur. Alleen reserveren is mogelijk. Tel: (030) 6662609 of mail o.asperen@schalmdemeern.nl.


Glascarillon

VLEUTERWEIDE > Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur wordt het glascarillon bespeeld door onze vaste beiaardier Wim Ruitenbeek. Het repertoire is heel divers, van oude barok tot de nieuwste popmuziek, van origineel voor carillon gecomponeerde muziek tot aan kinderliedjes.

Wim speelt ook wel eens liedjes op verzoek en kan u tijdens de bespeling van alles vertellen over de toren en het instrument. Kom gratis luisteren rondom de toren, houdt u aub aan de geldende maatregelen.

Als het mogelijk is om weer evenement voor publiek te organiseren hopen we in 2021 ook weer enkele bijzondere concerten te kunnen geven. Deze kunnen we nu nog niet inplannen.


Stadsbaantunnel

LEIDSCHE RIJN > Dit weekend is er regulier onderhoud aan de Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn. De weg is dan dicht van vrijdag 25 juni van 20.00 tot 06.00 uur.

'We leiden het verkeer om. Er staan borden, die het verkeer de juiste weg wijzen. Dit standaard onderhoud vindt 3 keer per jaar plaats. We voeren allerlei controles uit voor het behoud van een veilige tunnel, controleren, onderhouden en opnieuw certificeren van de ruim 50 technische systemen in de tunnel (ventilatie, noodtelefoons, vluchtdeuren, omroepinstallaties en camera’s). Schoonmaken systemen, binnenkant en buitenkant van de tunnel. En Het groen rondom de tunnel verzorgen en onderhouden', aldus de gemeente.