Auto-inbraken

DE MEERN > Naar aanleiding van de auto-inbraken in Veldhuizen heeft de politie Utrecht-West in samenwerking met de gemeente Utrecht en de gebiedsmanager veiligheid een flyeractie gehouden. 'Wij stonden bij het winkelcentrum De Moldenpolder in De Meern. Hierbij hebben we 130 flyers uitgedeeld en meer dan 75 mensen gesproken en voorzien van informatie', aldus een woordvoerder van de politie.


Fietsendief

MAARSSEN > Voor de tweede keer in korte tijd was een agent op de snelle fiets succesvol bij de aanhouding van een crimineel. Nu werd een fietsendief of heler opgepakt toen hij een gestolen fiets te koop aanbood op Marktplaats. De eigenaar was al alert nadat haar fiets op 16 juni was gestolen en op 17 juni dook de gestolen fiets op bij een aanbieding op Marktplaats. De politie zette een val met een pseudokoop met een agent als koper. 'De verdachte wist niet wat hem overkwam, keek eerst verbaasd om zich heen en ging er vervolgens vandoor. De bikers, waarvan een op de nieuwe speedpedelec, zette kort de achtervolging in en konden de verdachte snel aanhouden naast het parkeerterrein van de Maarsseveense plassen.


Drugs

VLEUTEN > Met de arrestatie van drie mannen denken de politie en het Openbaar Ministerie een drugsbende te hebben opgerold die actief was op de bloemenveiling in Aalsmeer. De mannen van 24, 37 en 52 jaar worden verdacht van internationale handel in verdovende middelen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie, meldt de politie. Ze werden eerder al aangehouden in Amsterdam, Uithoorn en Vleuten. Lees meer

op www.varnws.nl bij Nieuws