Afbeelding

Verkeer op Bottensteinweg - Pastoor Ohllaan

Maatregelen om veiligheid te verbeteren, ook voor schoolgaande kinderen

VLEUTEN > De Bottensteinweg en Pastoor Ohllaan moeten verkeersveiliger worden.


Dit vinden de bewoners ook. Ook ouders van de kinderen op de Willibrordschool vragen hierom. ‘In beide straten is er druk verkeer en ontstaan onveilige situaties, vooral tijdens de ochtendspits. Ook wordt er te hard gereden en hebben we hier te maken met doorgaand verkeer. De afgelopen tijd is onderzocht welke maatregelen er mogelijk zijn. Ook de bewoners dachten mee over oplossingen. De mogelijke oplossingen zijn verder uitgewerkt.

Er ligt nu een voorstel voor de buurt, zoals één of twee zebrapaden voor een veiliger oversteek voor voetgangers richting de Willibrordschool en omgeving. Dit verhoogt de attentiewaarde en verbetert de oversteekbaarheid op de Bottensteinweg, nabij de kruising met de Pastoor Ohllaan en bij de Stationsstraat, nabij de kruising met de Bottensteinweg. Verhogen van twee bestaande en het plaatsen van twee nieuwe drempels op de Pastoor Ohllaan om de snelheid van het autoverkeer te verminderen. Veiliger maken van het kruispunt Bottensteinweg - Pastoor Ohllaan, door bijvoorbeeld middengeleiders in de bestrating aan te brengen om zo afsnijden van de bocht te voorkomen, een drempel plaatsen om de snelheid van het autoverkeer te verminderen. Uitbreiden van de schoolzone in de buurt van de Willibrordschool om zo de attentiewaarde te verhogen en de oversteekbaarheid te verbeteren. Opruimen van de bushaltevoorzieningen aan beide zijden van de Bottensteinweg om meer ruimte te krijgen op de stoep, nu er geen lijnbus meer rijdt.

Doe mee aan de online informatieavond op 29 juni, aanmelden: tot en met 28 juni via bottensteinweg-pastoorohllaan@utrecht.nl. Ook na deze avond kunt u nog reageren. Dat kan nog tot en met 6 juli via bottensteinweg-pastoorohllaan@utrecht.nl of telefonisch via 14 030.