Bewegen

STICHTSE VECHT > Het sporten en dansen heeft lange tijd stil gelegen, maar sinds de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen mag er weer buiten en binnen gesport worden! Bewegen is gezond, geeft je een fijn gevoel en zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen. Daarnaast bouw je spieren op, is het goed voor je conditie en evenwicht. Samen bewegen is gezellig en het is natuurlijk fijn om dat met mooi weer buiten te kunnen doen. Welzijn Stichtse Vecht biedt sinds juni weer zomersport aan waarin er in kleine groepjes op 1,5 meter afstand gesport kan worden. De sport- en danslessen vinden buiten en binnen plaats en worden zo veel mogelijk gegeven door een vaste docent. In veel groepen is nog ruimte voor nieuwe deelnemers! In de maanden juni, juli en augustus kunt u deelnemen aan bijvoorbeeld Tai Chi in Maarssen, Gym voor senioren en country line dansen in verschillende dorpen, werelddansen in Loenen of Sport & Spel in Maarssen-Dorp en Maarssenbroek. Aan het deelnemen aan een sportgroep zijn kosten van 10 euro per maand verbonden en moet u zich van tevoren opgeven. Voor meer informatie, het totale sportaanbod en aanmelden kunt u contact opnemen via klant@welzijnsv.nl of bel naar Welzijn Stichtse Vecht (0346) 290710.


Asfalt

STICHTSE VECHT > De Portengense Zuwe bij Breukelen is afgesloten tussen Oud Aa en Portengen van donderdag 24 juni tot en met vrijdag 2 juli. De gemeente voert asfaltwerkzaamheden uit. Alle verkeer wordt omgeleid. Aanwonenden zijn bereikbaar via Oud Aa. De omleiding geldt ook voor (brom)fietsers en loopt via Portengen, de Provincialeweg N401 en Oud Aa (en andersom).


Buiten zwemmen

STICHTSE VECHT > De besturen van Zwembaden de Meent en Zwemlust hebben gezamenlijk besloten vanaf vrijdagmiddag 2 juli, de poorten weer te openen. Er kan vanaf die middag volop recreatief worden gezwommen, het mag weer! Na een lange stille zomer vorig jaar zijn er dit jaar diverse aanpassingen op beide baden verricht zodat wij veilig open kunnen gaan. Dit was voor onze vrijwilligers en voor u als bezoeker een belangrijk uitgangspunt. Zij gaan, ondanks dat er nog beperkingen zijn, vol vertrouwen het komende seizoen tegemoet. De 1,5 meter regel geldt overal in de maatschappij, dus ook in de zwembaden. Iedereen moet 1,5 meter afstand houden. Zij vertrouwen erop dat hier altijd rekening mee gehouden wordt gedurende uw bezoek.

Reserveringen om te komen zwemmen blijven noodzakelijk en gaan via de website van het zwembad. Voor de laatste informatie raadpleeg de website www.zwembaddemeent.nl en www.zwemlust.nl. De glijbaan kunt u gebruiken echter de loopmat en ander speelmateriaal zal dit jaar niet in het bad komen. De RIVM-richtlijnen zijn te allen tijde van kracht.