DoeCafé

DE MEERN > Op woensdag 1 september start het DoeCafé weer in De Schalm (Oranjelaan 10, De Meern). Voor de coronacrisis kwamen kinderen van 10 tot 14 jaar met heel veel plezier naar deze activiteit, een samenwerking met De Schalm, JoU (Jongerenwerk Utrecht) en DOCK. Kinderen kunnen elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties) terecht in de kelder van De Schalm. De leukste spellen worden gespeeld, lekkere hapjes worden gebakken, mooie creatieve dingen worden gemaakt en buiten (bij mooi weer) wordt sport en spel aangeboden. Zij hebben er zin in, hopelijk tot na de zomervakantie! Meer informatie: Carla (JoU) 06-11358862 of Hanna (DOCK) 06-59988144.


Torenpleinkerk

VLEUTEN > De Torenpleinkerk heeft in de zomermaanden tal van activiteiten, zoals Open Huis. Elke dinsdagmorgen van 11.00 - 12.00 uur is er in de ruimte achter de kerk (Bij de Haard) Open Huis. Er is ruimte voor onderlinge ontmoeting, maar ook voor privé-gesprek. En niet onbelangrijk: er is koffie. Open Kerk: elke dinsdag en vrijdag tussen 12.00 - 13.00 uur. De kerk is open om even binnen te lopen en een kaarsje aan te steken of om rustig in de kerk te zitten. Er is meestal orgelspel, maar ook stilte. Ook de predikant kunt u aanspreken. In de hal staat een kist bestemd voor spullen voor de Voedselbank.Tot en met 11 september is de kerk ook op zaterdag van 13.00 - 16.00 uur open. Dan zijn er altijd gastvrouwen/-heren aanwezig. Welkom in de Torenpleinkerk, de kerk middenin en voor het dorp.


Dirck Hoetweg

LEIDSCHE RIJN > Van 5 tot en met 7 juli is de Dirck Hoetweg afgesloten. De weg krijgt een nieuwe laag asfalt. Het verkeer leiden ze om via de Vleutensebaan en Parijsboulevard. De Grauwaartsingel is voor een deel dicht in de avond en nacht van 5 op 6 juli. Het verwijderen van het asfalt kan een scherp geluid geven in de omgeving.


Kleurwedstrijd

UTRECHT > De Domtoren is jarig en daarom organiseert bibliotheek Utrecht een kleurwedstrijd. Ellen de Bruijn, bekend van het prentenboek ‘Utrecht’, maakte de mooie kleurplaat. Die kun je afhalen in alle 13 vestigingen of downloaden op bibliotheekutrecht.nl/kleurplaat. Lever jouw kleurplaat in voor 1 augustus en je maakt kans op mooie prijzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondleiding door de Domtoren met je gezin of 5 vrienden, het boek ‘Utrecht’ van Ellen de Bruijn of ‘De Utrechtse Domtoren, Trots van de stad’ van René de Kam, of kopjes van het DOMtoren-servies. Meedoen kan in drie categorieën, 4-8 jaar, 9-12 jaar en 13-112 jaar. Eind augustus worden de winnaars bekendgemaakt. Op het Domplein kleurden veel kinderen en volwassenen zaterdag 26 juni een stukje mee aan een XXL-formaat van de kleurplaat. Het vrolijke eindresultaat kun je bekijken in bibliotheek Neude.