Afbeelding
Owner

Boerderij Den Hoet krijgt zorgwoningen

Digitale informatieavond om de buurt in te lichten

LEIDSCHE RIJN > Boerderij Den Hoet wordt herontwikkeld.


Naast de bestaande boerderij komt op de plaats van de loods een gebouw met zorgwoningen. De schuur naast de boerderij wordt verbouwd tot 3 woningen en een kantoorruimte voor het zorggebouw. Op dinsdagavond 13 juli is er een digitale informatieavond. Boerderij Den Hoet ligt aan de Belcampostraat 6. Hier staat onder andere een boerderij met aangebouwde schuur en loods. De boerderij wordt deels verhuurd en is deels in gebruik als zorgboerderij (dagbesteding). In de schuur zat een dierenpension en ruimten voor de zorgboerderij. De loods wordt nu gebruikt als caravanstalling.
De huidige eigenaar - mevrouw van Vuuren – wil een nieuwe maatschappelijke functie maken op deze plek. Ze heeft een plan gemaakt met zorg- of seniorenwoningen en enkele appartementen. De oude boerderij blijft kamerverhuur. De gemeente stelde samen met de initiatiefneemster een intentiedocument op in 2019. Hierin staat dat het college van burgemeester en wethouders het een sympathiek initiatief vindt om op deze locatie zorgwoningen te maken.
De initiatiefneemster heeft vervolgens het plan verder uitgewerkt, dat aan bewoners wordt gepresenteerd. Op de digitale informatieavond 13 juli gaan de initiatiefneemster en de architect het plan toelichten. Ook de gemeente is aanwezig om het proces toe te lichten. Daarnaast kunt u vragen stellen over het plan en het proces. De avond is van 19.30 tot 21.00 uur. Stuur vóór donderdag 8 juli 12.00 uur een mail naar: leidscherijngroeit@utrecht.nl met als onderwerp 'informatieavond Den Hoet' om u aan te melden. Hierna ontvangt u een mail met de inloggegevens en instructies voor Zoom. Kunt u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst? Dan kunt u uw reactie op het plan mailen naar leidscherijngroeit@utrecht.nl.