Kinderboeken

LEIDSCHE RIJN > De verkoop van tweedehands kinderboeken is een vast onderdeel van de jaarlijkse kinderboekenmarkt op Brede School Het Zand. Met de opbrengst van de verkochte boeken worden nieuwe boeken voor de schoolbibliotheken aangeschaft. Dus, mocht u aan het opruimen zijn en geschikte kinderboeken hebben, stuur een berichtje, met vermelding van e-mailadres en telefoonnummer, naar h.bruinsma@bredeschoolhetzand.nl. Er wordt dan contact opgenomen om een afspraak te maken voor het afgeven of ophalen van de boeken. De kinderboekenmarkt vindt plaats in en rondom het pand van Brede School Het Zand op woensdagmiddag 30 september van 12.30 - 14.30 uur.  De kinderboekenmarkt is een initiatief van de ouders van Brede School Het Zand en wordt georganiseerd in samenwerking met Montessorischool Arcade, OBS Het Zand, Saartje Kinderopvang, DOCK en Cultuur19. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand.


Zondagmiddaguitje

VLEUTEN >  Iedere derde zondag van de maand is er in Buurtcentrum De Schakel in Vleuten een inloopmiddag voor senioren. Er is een mogelijkheid om te kaarten, rummycubben of een ander spel. Onder het genot van een kopje koffie of thee, drankje, hapje, de entree is 3,00  euro. U bent welkom zondag 18 juli vanaf 14.00 tot 16.00 uur. In Buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11 Vleuten. De coronamaatregelen in het Buurthuis zijn; - Handen wassen(desinfecteren) - -1,5 meter afstand houden. Volg de instructies van de vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Marja Koet 06-30146942 of Christa Ockhuysen 06-23398347.


Festival

UTRECHT > Ruim negenhonderd bezoekers van het Utrechtse festival Verknipt zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat zegt de GGD. Het festival werd in het weekend van 3 en 4 juli gehouden bij recreatieplas Strijkviertel. Een aantal dagen later bleek dat meerdere bezoekers van Verknipt corona hebben opgelopen. Nu blijkt dat het aantal is opgelopen tot meer dan negenhonderd. Op de eerste dag van het dancefeest raakten volgens de GGD minimaal 448 festivalgangers besmet. Voor de tweede dag staat de teller op 516 bevestigde coronagevallen. Volgens de GGD kunnen de aantallen de komende dagen nog verder stijgen. Een woordvoerder van de GGD in Utrecht zegt dat het aantal besmettingen lastig in kaart te brengen is omdat het evenement bezoekers trok uit het hele land. Het gaat om honderden mensen die zich na het bezoek aan Verknipt gemeld hebben bij de GGD in een andere regio dan Utrecht. Ook het bron- en contactonderzoek wordt door die andere GGD-afdelingen gedaan. Verknipt was een van de eerste festivals die gehouden werden na de versoepelingen van de coronamaatregelen. Bezoekers moesten testen voor toegang, maar bij meerdere feesten, kroegen en clubs in het land bleek later dat dit niet waterdicht was. De GGD zegt dat er geen signalen zijn dat bezoekers van Verknipt zich niet aan de regels hebben gehouden.