Klaverjassen

DE MEERN > Op donderdag 5 augustus start het klaverjasseizoen 2021/2022 in De Roef te De Meern. Iedere donderdagavond kan er vanaf 19.30 uur geklaverjast worden. Er wordt gespeeld volgens het Rotterdams systeem. Dat wil zeggen dat je moet over troeven en/of in moet troefen als je geen gevraagde kleur hebt.
Er worden per avond 3 boompjes van 16 keer delen per tafel gespeeld. Zodat u 3 keer met een andere maat speelt. Heeft u interresse meldt u dan aan bij Henk van der Aar telefoon 06-27345202 of per mail henkvanderaar@ziggo.nl.
Zij hopen u te mogen ontvangen vanaf 5 augustus om 19.30 uur in De Roef, Touwslagerslaan 3 in De Meern.


Zwerfafval

LEIDSCHE RIJN > Samen met kunstenaars Britt en Manne ga je terug naar het boerenleven van Leidsche Rijn met materialen uit het nu. Vroeger zag je in deze wijk boerderijen, weides en fruitbomen, maar nu hebben de koeien plaatsgemaakt voor huizen en winkels. Daarmee zijn niet alleen heel veel mensen naar Leidsche Rijn gekomen maar ook veel afval en dat zie je in de straten: zwerfafval. Een rondje door de wijk levert al snel een vuilniszak vol plastic verpakkingen op.
Maar dit afval is niet alleen goed om toch nog in de vuilnisbak te gooien, je kunt er ook kunst mee kan maken! Samen met Britt en Manne ga je afval verzamelen, sorteren en verwerken tot een prachtige collage over het boerenleven van vroeger en de toekomst van de stad.
Verder is er plek voor in totaal 20 kinderen in de leeftijd 8 - 12 jaar. Adres: Hof van Bern 33, Leidsche Rijn Centrum Aanmelden kan door een e-mail te sturen via kim@casco.art. Alle docenten en medewerkers worden vooraf getest met een sneltest.


Struinen

UTRECHT > Acts en tuineigenaren hebben nog twee weken om zich in te schrijven voor het gastvrije tuinenfestival Struinen in de Tuinen. De deadline staat op 1 augustus en iedere soort tuin of act is welkom: muzikanten, dansers, theatermakers en cabaretiers krijgen een podium in het groen.
De organisatie van Struinen in de Tuinen hoopt zoveel mogelijk Utrechtse acts een plek te geven in allerlei verschillende tuinen. Elke soort tuin is in potentie een podium: van stadstuin tot gezamenlijke binnentuin, van voortuin tot plaatsje.
De aanmeldingen zijn al mooi verspreid door heel Utrecht, en dat vullen ze graag aan, zodat in elke buurt van tuin naar tuin gestruind kan worden. Enthousiaste acts en tuineigenaren kunnen zich aanmelden via www.struinenindetuinen.nl. Struinen in de
Tuinen is niet alleen op zoek naar tuinen en acts, maar ook naar lokale samenwerkingen. Organisaties kunnen als partner het tuinenfestival zowel financieel als creatief versterken. Bij interesse kan men contact opnemen via utrecht@struinenindetuinen.nl.
Struinen in de Tuinen, Zondag 5 september, 12.00 - 17.00 Entree: Pay what you can!