Wurgslang

MAARSSENBROEK > Een opvallende vondst dinsdag in de berm langs de A2 bij Maarssenbroek. ‘Deze Tijgerpython is aangetroffen naast de A2 bij Maarssenbroek. Hij wordt geschat op 1,5 a 2 jaar en is ongeveer 120 cm lang. Bent u de eigenaar bel dan 06-53315557,’ zo is de oproep van de Dierenambulance.


VARnws in vakantietijd

VLEUTEN-DE MEERN > De hele zomer door verschijnt VARnws natuurlijk, met uitzondering van de donderdagen 29 juli en 12 augustus, dan verschijnt de krant alleen digitaal. Op www.varnws.nl kunt u dan gewoon alles lezen, zoals in een brievenbusversie. De krant op de site is gewoon een volledige uitgave met alle advertenties en familieberichten, dus u hoeft ook in de vakantie niets te missen. Meldt u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief, daar zit de digitale krant altijd automatisch bij. Voor het aanleveren van kopij en advertenties verandert er niets. Zie onze site, facebook en Instagram.


Sluiting

UTRECHT > De gemeente gaat sluitingen van woningen en bedrijven op haar website zetten. Het gaat bijvoorbeeld om een huis waar een hennepkwekerij is ontdekt, een zwembad met een legionellabesmetting of een bedrijf waar ze crimineel geld witwassen. Met het bekendmaken van de sluitingen geeft de gemeente inzicht in wat er speelt in de stad en vraagt zij aandacht voor het melden van verdachte situaties. Dit jaar werden er tot nu toe in totaal 12 gebouwen in Utrecht gesloten. De gemeente en politie voeren regelmatig controles uit bij woningen en bedrijven. Dat gebeurt vaak na meldingen. Ze kijken dan of de bewoner(s) of ondernemer zich houdt aan de wet en regels. De lijst met sluitingen staat op: www.utrecht.nl/sluitinggebouwen. Op de website is ook het aantal sluitingen per jaar te vinden.