Kersen eten

HARMELEN > Nog steeds is het moeilijk om iets te organiseren voor de vrijwilligers van de Zonnebloem Harmelen. Ieder jaar worden zij gastvrij ontvangen bij de familie Oosterom voor een gezellige ochtend om lekker kersen te eten en een praatje te maken. Dat kan nog niet dus de kersen werden geschonken en door de vrijwilligers netjes verpakt om bij de gasten langs te brengen. Een geste die erg op prijs werd gesteld.


Grachtenkoor

MAARSSEN > Het grachtenkoor Maarssen zoekt enthousiaste nieuwe deelnemers, zowel vrouwen als mannen die graag één avond in de week willen zingen en gezellig met de groep koffie drinken. Ze repeteren in een school. Graag aanmelden via e-mail marijkewesdorp@live.nl of telefonisch 06-41328335.


Zomerspeurtocht

WOERDEN > Deze zomer kunnen kinderen op zoek naar Julius Zebra in de Romeinen-tentoonstelling van het museum Woerden. Daar is een aantal illustraties te vinden van de avontuurlijke zebra uit het kinderboek 'Julius Zebra - Rollenbollen met de Romeinen'. Dit is een van de boeken die kinderen kunnen lezen in het kader van de leespromotieactie 'Klooien met kinderboeken' van de bibliotheek. Julius Zebra is een grappig figuurtje dat in het boek per ongeluk tussen de Romeinen belandt. In de speurtocht ontdek je dat veel van wat Julius ziet ook in Woerden terug te vinden was! Dus: kom speuren en vind de juiste voorwerpen bij de plaatjes. Kun je van de gevonden letters een woord maken? Deze speurtocht is gemaakt voor de Klooien met kinderboeken-campagne van bibliotheek Het Groene Hart, maar je kunt hem ook los doen. De speurtocht is gratis. Met de campagne ‘Klooien met kinderboeken’ wakkert de bibliotheek het leesplezier bij kinderen aan, ook in de zomervakantie. Veel Woerdense kinderen hebben een stempelkaart gekregen via school of halen deze op in de bibliotheek. Gedurende de vakantie lezen zij allerlei boeken, zowel informatief als verhalend. Bij elk boek zit een zogenoemde klooiopdracht. Hebben de kinderen een opdracht gedaan, dan verdienen ze een stempel. Stempelkaart vol? Dan kan er een leuk prijsje opgehaald worden in de bibliotheek. Het Stadsmuseum is nu 'Officiële Klooilocatie'! Hier is het bezoek dus gekoppeld aan het boek van Julus Zebra. Met de speurtocht gaan de kinderen op speelse wijze door de expositie, terwijl ze daarnaast nogmaals het boek van Julius onder de aandacht krijgen.


Hoogte

HAARZUILENS > Deze zomer presenteert Kasteel de Haar de exclusieve rondleiding ‘Torendol’. Bezoekers krijgen voor het eerst de mogelijkheid om de hoogste torens van het kasteel te beklimmen. De rondleiding Torendol is deze zomer, vanaf 5 juli t/m 29 augustus, te boeken per huishouden (met een maximum van 6 personen). Bezoekers die de tour willen boeken kunnen gezien de beperkte capaciteit het beste vooraf kaartjes kopen via www.kasteeldehaar.nl/torendol-rondleiding. Kijk ook op 

www.varnws.nl bij Vrije Tijd