Leesgroepen

UTRECHT > Leest u met plezier mooie boeken en wilt u uw leeservaringen delen met anderen in een kleine groep? Word dan lid van een Senia leesgroep. In Utrecht is er op dinsdagavond 17 augustus een informatiebijeenkomst voor de start van een leesclub literatuur en geschiedenis. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Belangstellenden zijn welkom op 17 augustus om 19.00 uur op een nog nader te bepalen locatie in Utrecht. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden verplicht. Dat kan via e-mail bep.denblanken@senia.nl. Na aanmelding ontvangt u het adres waar de bijeenkomst plaatsvindt.


Speksteen

VLEUTEN > Op zaterdag 31 juli is de start van nieuwe zomerworkshops in het Atelier door @KunstLint. Zat 31 juli, 9.30-11.30 uur is er een workshop Speksteen snijden door Renata Nieuwenhuizen. Leeftijd: iedereen vanaf 10 jaar. Je kunt een hanger van speksteen snijden of een vogel, vis of abstract beeldje maken. Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar: pnieuwenhuizen@ziggo.nl. Het Atelier, Alendorperweg 10a, Vleuten. Ook de Kids Kunst Klas door Marloes Wijtsma gaat weer van start. vanaf 17-27 augustus. Kijk hiervoor op: artmarloeswijtsma.com. Voor volwassenen zijn er 3 workshops door Martha Goedings. Op 25, 26, 27 augustus 14.00-16.00 uur.


Jubileum

VLEUTEN > Dit jaar bestaat de lokale historische vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn 40 jaar. Dat wordt gevierd op op 29 augustus vanaf 13.00 uur in het centrum van Vleuten. Dan is ook de presentatie van de Canon van Leidsche Rijn. Naast dit programma, dat in de feesttent op het plein naast de Torenpleinkerk zal plaatsvinden, zijn er verschillende activiteiten en mooie zaken te zien. Zo is er in de Torenpleinkerk een doorlopende voorstelling van oude films. Daarnaast is er in De Schakel een tentoonstelling over 40 jaar edities van het tijdschrift en kunt u nader kennisnemen van de nieuwe canon van Leidsche Rijn.  Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: er zijn historische spelactiviteiten en er is een springkussen. Vanzelfsprekend wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd. 'We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en zullen zorgen voor een veilige omgeving voor het feest. Ik hoop u 29 augustus te ontmoeten in Vleuten', aldus voorzitter Gerda Oskam.


Drempels

LEIDSCHE RIJN > Langs de Stadsbaan zijn waarschuwingsborden geplaatst om verkeer te attenderen op de oversteekplek voor kinderen en hun ouders naar de school in Leeuwesteyn. De begroeiing op de berm houden ze kort ter hoogte van de oversteek, voor beter zicht. 'In de Tweede Muntmeesterlaan leggen we verkeersdrempels aan ter hoogte van de school om ook hier snelheid te minderen,' aldus een woordvoerder van de gemeente.