Meedoen met een spelletje of gewoon voor een praatje: het kan weer.
Meedoen met een spelletje of gewoon voor een praatje: het kan weer.

Seniorengroep De Hoef is er weer

Bioscoop

Klaverjassen

Door Astrid van der Plank


DE MEERN > Maandenlang kon het niet vanwege corona, maar sinds kort komen de ouderen weer samen. 


Femmie van den Berg (77), mede-initiatiefnemer van de seniorengroep, is erg blij. 'Vooral in deze vakantieperiode hebben veel senioren te maken met eenzaamheid.' Iedere woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen senioren weer elkaars gezelligheid opzoeken in Boerderij De Hoef, Hogeweide 6.

Femmie vertelt: 'We doen aan bridge, klaverjassen, rummikub, dammen en scrabble. Ook hebben we hier een ‘kletspot’ om een gesprek op te starten. En er is een groep dames die kaartjes maakt. We vinden het leuk als mensen elkaar verder opzoeken. We stimuleren onderlinge contacten buiten de groep om. Ook organiseren we gezellige uitjes. We zijn wel eens samen naar de bioscoop geweest en we zijn naar Castellum Hoge Woerd gegaan. Mensen zeggen vaak dat ze een gezellige middag hebben gehad.'
'Iedereen van de seniorengroep is nu gevaccineerd. We zitten aan grote tafels met maximaal vier personen, we hebben mondkapjes op bij het binnenkomen, houden 1,5 meter afstand en iedereen moet blijven zitten. Daar zijn we best streng in. Want we zijn lang dicht geweest en dat was eenzaam voor iedereen. Voor de kerstdagen moesten we al dicht. Dat is dus ruim zeven maanden geleden. In die tijd hebben we ons best gedaan om contact te houden. Aan mensen met een e-mailadres heb ik een verhaal gestuurd en een puzzel. De winnaar kreeg een puzzelboekje door de bus. Met Pasen hebben we paaskaarten verzonden. Zelf was ik met vakantie in Friesland, maar daarvandaan heb ik wel iedereen een vakantiekaart gestuurd.'

Senioren van 55 jaar en ouder kunnen zich aansluiten. Het kost hier 1 euro per keer. Daarvoor krijgen de mensen twee keer koffie en iets lekkers. Zeker klaverjassers en bridgers zijn van harte welkom. Senioren die willen komen en die zich zorgen maken om de toegankelijkheid: dat hoeft niet! Er is in Boerderij De Hoef een invalidentoilet en er zijn geen drempels. Je kunt hier gemakkelijk met een rollator of rolstoel in en zelfs ook met een scootmobiel. 

Seniorengroep De Hoef in De Meern kon er komen mede door het Initiatievenfonds van de gemeente. Femmie van den Berg heeft samen met Ineke Vink hiervoor namens de senioren van Leidsche Rijn een plan ingediend bij wijkbureau Leidsche Rijn.

Bent u nieuwsgierig geworden naar seniorengroep De Hoef? Zin om ook eens mee te doen? Boerderij De Hoef vindt u op Hogeweide 6 aan het einde van de Saffraanweg. Of neem een kijkje op de website: www.boerderijdehoef.nl/55-ouderen/. U kunt ook e-mailen naar seniorengroepdehoef@gmail.com of bellen naar: (030) 2618271 (Femmie van den Berg) of (030) 6705568 (Ineke Vink).

Afbeelding