Dammen

LOENEN > Ook deze zomer wordt er in een vijfdaags damtoernooi bij damclub LDV in Loenen weer gestreden om de titel beste dammer van 65 jaar of ouder van de provincie Utrecht. Dit damtoernooi is gericht op de wat oudere dammers die tijd willen steken om het dammen beter te leren beheersen. Dammen is een interessante denksport en leent zich uitstekend om de oudere hersens lenig te houden. Er nemen diverse provinciale damgrootheden deel om deze titel en beker weer een jaar binnen te halen. Zoals o.a. eerdere winnaars de Hilversummer Bert Roest, en Zeistenaar Harry de Waard. Deze gaan proberen om de winnaar van vorig jaar de 79-jarige Herman van Westerloo van prolongatie van de titel af te houden. Herman van Westerloo die in de jaren '60 met o.a. Ton Sijbrands en Harm Wiersma om het Nederlands kampioenschap heeft gestreden is ook nog voor menig jongere dammer een niet te nemen vesting. Maar ook anderen zijn niet kansloos zoals Jaap Langerak, Paul de Heus en Leo van der Laan. Er zal ook dit jaar op alle niveaus zeker hard gestreden worden om de begeerde titel 65+ kampioen van de UPDB. Wat: UPDB 65+ damkampioenschap. Wie: iedereen die dit jaar 65 jaar of ouder wordt/is, kosten toernooi deelname 35 euro. Waar: ’t Web cultureel centrum Spinnerie 15 3632 ET Loenen. Wanneer: maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus aanvang 10.00 uur. Aanmelden: voor 20 augustus. Verdere info B.v.d.Linden slotsom@ziggo.nl of 06-55341707.


Golden Sport

LEIDSCHE RIJN > GoldenSports, samen buiten sporten in de buurt voor 65+ kan dankzij een bijdrage van de Nike foundation elke week iets organiseren in het Máximapark. Het is laagdrempelig en speciaal voor 55-plussers. De training wordt gegeven door Job Driesen, fysiotherapeut. Iedere dinsdag om 10.30 uur staat hij klaar om de deelnemers te ontvangen bij Het Lint ter hoogte van de kruising Parkzichtlaan en Charley Tooropstraat. Aanmelden (030) 2270437, info@fysiocentrumleidscherijn.nl of kom langs en doe mee. Kosten 4 euro per keer, deelname met U-pas mogelijk.


Bridgen

DE MEERN > Wie heeft er weer zin in bridgen?  In de gezellige Bridgeclub Up & Down in De Schalm is plaats voor nieuwe leden. Na een periode van 'Geen clubbridgen' willen wij in september zo mogelijk het bridgen weer opstarten. En wel met inachtneming van alle adviezen en regels van het RIVM en de overheid ivm corona. Plaats: De Schalm (goede parkeermogelijkheid) Tijd: dinsdagavond om 19.30 uur – 22.30 uur (m.u.v. 3e dinsdag van de maand). Voor vragen en of aanmelden: Lottie van der Voorn via de mail Julien (lottievandervoorn@hetnet.nl of bellen met  (030) 2711924.


Tentweek

LEIDSCHE RIJN > In de laatste week van de zomervakantie organiseert De Hoeksteen weer de tentweek in het Amaliapark, van dinsdag 24 t/m donderdag 26 augustus. Er zijn activiteiten voor kinderen en jongeren. Zie voor het uitgebreide programma met alle informatie op hoeksteen-leidscherijn.nl.