Muzikanten

LEIDSCHE RIJN > KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, organiseert de hele zomervakantie activiteiten voor jongeren (12-19 jaar) in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. KLUB19 organiseert ieder jaar de Grote Prijs van Leidsche Rijn, de bandwedstrijd voor jongeren. In het afgelopen jaar hebben veel bands niet samen kunnen oefenen. Hoog tijd om elkaar weer te ontmoeten en samen muziek te maken. Voor jonge muzikanten (12-19 jaar) worden op 10 aug, 24 aug en 7 sept van 15.00 tot 18.00 uur jamsessies georganiseerd in Azotod (Meerndijk 126, De Meern). Ervaring in een band of op een podium is niet nodig en ook individuele muzikanten zijn juist van harte welkom om andere muzikale jongeren te ontmoeten. Wie weet ontstaan uit de jamsessies nieuwe bands voor de Grote Prijs van Leidsche Rijn, die in oktober weer van start gaat. Deelname is gratis en aanmelden kan via dm @KLUB19 op instagram of per mail via boris@klub19.nl. Meer informatie op www.klub19.nl en KLUB19 op Instagram.


Vakantieweek

VLEUTEN > De Vakantieweek met activiteiten voor kinderen uit Vleuten en Haarzuilens zit helemaal vol. Er kan geen deelnemer meer bij. Inschrijven kan niet meer. Wel is de organisatie nog op zoek naar leiding, ook omdat er afzeggingen zijn. Meer weten? Stuur ons een bericht info@vovh.nl. Opgeven kan via onze website: http://vovh.nl. De Kindervakantieweek 2021 is van 23 t/m 27 augustus. Het thema dit jaar is: Het beste van 60 jaar VOVH.


Schaaktafels

LEIDSCHE RIJN > Het aantal schaaktafels in het Máximapark wordt uitgebreid. De herinrichting van De Schaakmat zal in oktober plaatsvinden. Er zullen 4 extra schaaktafels komen, waaronder 1 rolstoeltoegankelijke. Er komt ook meer balans tussen gras versus pad. De werkzaamheden zullen ongeveer een week duren. 


Pluktuin

LEIDSCHE RIJN > De pluktuin bij Steede Hoge Woerd is weer open. De dahlia's, tabaksbloem, ijzerhard en zinnia's staan op je te wachten. Knip en bind een boeket met de spullen die er staan en betaal contant of via je mobiel. Plukken kan van dinsdag t/m zondag tijdens openingstijden, zo laat de Pluktuin weten op Instagram met veel mooie foto's van alles wat daar groeit en bloeit. Kijk ook op www.utrechtnatuurlijk.nl.


Laadpalen

LEIDSCHE RIJN > Er komen openbare laadpalen voor elektrische auto's in Leeuwesteyn. De eerste 4 laadpalen komen na de zomervakantie ter hoogte van bouwveld 8 (Stroom). Stedin sluit deze aan.


Rechtswinkel

LEIDSCHE RIJN > Inwoners van Vleuten en De Meern en Leidsche Rijn die advies willen over een juridisch probleem kunnen terecht bij Rechtswinkel Leidsche Rijn. Iedere dinsdagavond is er een inloopspreekuur van 19.30 tot 20.30 uur in Buurtcentrum Hoge Weide, Laurierweg 104. De hulpverlening is gratis. Kijk ook op hun facebookpagina.




I