Herinrichting kruispunt Zandweg-Europaweg

Veiliger voor fietsers en voetgangers

DE MEERN > De verkeersveiligheid op het kruispunt Zandweg- Europaweg in De Meern wordt aangepakt.


De gemeente wil het oversteken voor fietsers en voetgangers verbeteren. 'Samen met provincie Utrecht en de gemeente Woerden werken we de komende jaren aan het verbeteren van de fietsroute van Utrecht-Woerden. Op de fietsroute Utrecht-Woerden krijgen de fietsers vaker voorrang op autoverkeer, maken we de bochten soepeler en verbeteren we de kruisingen,' aldus de toelichting van de gemeente.
‘Op verzoek van omwonenden en medewerkers van het nabijgelegen verzorgingstehuis verbeteren we niet alleen de verkeersveiligheid voor fietsers, maar ook voor voetgangers. De maximale snelheid gaat omlaag van 50km/uur naar 30km/uur bij oversteekplaatsen. De drempels worden aangepast en de rijbaan wordt smaller. Er komt een voetgangersoversteek op de Zandweg met een looproute tussen de Zandweg en Rijksstraatweg. De voetgangersoversteek op de Rijksstraatweg wordt veiliger gemaakt door het hoger op de brug te plaatsen. De gemeente gaat nu alle reacties van inwoners verwerken en dan worden de plannen definitief.
'Naar verwachting starten we eind 2021 met de werkzaamheden. Deze zullen ongeveer twee weken duren,' aldus de gemeente.
'Om onze provincie bereikbaar, groen en gezond te houden stimuleren we het gebruik van de fiets. Daarom maken we snelfietsroutes. Om de snelfietsroutes te maken, worden bestaande fietsverbindingen verbeterd en aan elkaar verbonden. Zo kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten ook per fiets goed bereikbaar.'