Afbeelding

Auteur van ‘Het Pauperparadijs’ op Buitenplaats Doornburgh Suzanna Jansen geeft lezing over najagen van idealen

Vrije tijd

MAARSSEN > Auteur Suzanna Jansen geeft op zondag 29 augustus een lezing op Buitenplaats Doornburgh. Jansen werd bekend door haar boek ‘Het Pauperparadijs’ en spreekt in Maarssen onder andere over haar boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ een literaire non-fictie over mensen die hun idealen volgen. Jansen trekt in haar lezing ook parallellen met de tentoonstelling ‘Robots in Captivity’ in de priorij van Doornburgh.  

‘Wat gebeurt er als je je dromen najaagt. En wat als je dat niet doet?’ In het boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ vervlecht Jansen drie levensverhalen over toekomstdromen: die van danspionier Steffa Wine (1913- 1991), van stadsontwerper Cornelis van Eesteren (1997-1988) en van haarzelf. Allen zijn ze hoopvol over de toekomst en vol idealen. 

Toekomstdromen
Het boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ beschrijft zij drie meeslepende levensverhalen, tegen de achtergrond van de eerste decennia van de twintigste eeuw. Het gaat over de noodzaak van kunst. Suzanna Jansen neemt de lezer mee naar de avant-garde van Parijs en Berlijn, via de onzekere jaren dertig, door de de oorlog en de wederopbouw. Ze beschrijft hoe twee van haar hoofdpersonen terecht komen in de maalstroom van het machinetijdperk. Hoe hun toenmalige toekomstdromen sporen hebben nagelaten in onze tijd. Dat combineert zij met het verhaal over haar eigen (mislukte) droom. Kunnen we leren van het verleden? Aansluitend is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de auteur.  

Lunch plus tentoonstelling
Na afloop is het mogelijk om te lunchen en na te praten in restaurant De Zusters, een bezoek aan de tentoonstelling van Bram Ellens ‘Robots in Captivity’ of een wandeling door het park.Deze tentoonstelling belicht de toekomstdromen van het heden waar we verwachten dat robots een grote rol gaan spelen. De architectuur van de priorij van architect Jan de Jong past ook in het visionaire thema.  

Lezing start 11.00 tot uiterlijk 12.30. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop via www.buitenplaatsdoornburgh.nl Het is aan te raden om te reserveren. 

Praktische informatie
Het park van Buitenplaats Doornburgh is dagelijks gratis toegankelijk voor een wandeling. www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Lunchen kan in de binnentuin van de priorij of op het terras in het park van Restaurant DeZusters. Kijk voor het menu en meer informatie www.dezusters.nl