Filmcafé

DE MEERN > Op vrijdag 17 september is er weer een filmcafĂ© in De Schalm. Na de zomervakantie starten ze met een leuke film n.l. 'The Bucket List' met o.a. Jack Nicholson en Morgan Freeman. De entree is 7,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en gebak. De start van de film is om 14.00 uur. Reserveren : (030) 6662609 of o.asperen@schalmdemeern.nl.


Utrechts Operakoor

UTRECHT > Het Utrechts Operakoor (UOK) is een groot koor van 55 amateurzangers en 25 projectleden. Ze leggen zich toe op het uitvoeren van grote en kleine concertante opera- en belcantoconcerten. Het koor, opgericht in 1979, is een van de grootste koren van Utrecht en vierde in 2019 zijn 40-jarig jubileum. Plezier in het samen zingen van mooie operanummers staat voorop. De artistieke leiding is sinds 2013 in handen van dirigent Ardjoena Soerjadi. Heeft u altijd al willen zingen of wilt u ook wel eens op het podium staan met een mooi operaconcert. Sluit dan bij hen aan. Voor maart 2022 staat de opera Giovanna d`Arco van Giuseppe Verdi in TivoliVredenburg op het programma. U kunt meedoen als vast koorlid of als projectlid deelnemen aan een bepaalde uitvoering. Alle stemsoorten, m.n. mannenstemmen zijn welkom. Voor sopranen-1 geldt tijdelijk een wachtlijst. Het kunnen lezen van notenschrift is geen vereiste. Interesse? Kom kijken of zing mee op een repetitieavond. Voor meer informatie kijk op: www.utrechtsoperakoor.nl of mail naar info@utrechtsoperakoor.nl of bel met Ruud Bos (voorzitter): 06-53796135.


Proeverij

HARMELEN > De appelrassen Early Victoria en Groninger Kroon zijn enkele van de appelrassen die in de boomgaard op de Kievit staan. Het zijn soorten die al vanaf eind 1800 in Nederland worden gekweekt. De perensoort Bonne Louise d’Avranches wordt al vanaf 1780 gekweekt en is ook te zien in de boomgaard. Op zondag 12 september kunnen de bezoekers van het natuur en milieucentrum de Kievit deelnemen aan een proeverij van zelfgemaakte ciders afkomstig van appelrassen op het natuurterrein. Voor kinderen is er een wandelroute in de boomgaard uitgezet. Aan de hand van een werkboekje met opdracht leren de kinderen meer over hoogstamvruchtbomen en de appel- en perenrassen op de Kievit. De activiteiten vinden plaats op het historisch en natuur- en milieueducatief centrum De Kievit. Iedereen is van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur op het terrein gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen of via de ingang naast Bisschopshof 2 te Harmelen. Tevens is het mogelijk de gerestaureerde daglonershuisjes te bezichtigen. Vrijwilligers van Stichting De Kievit zijn de hele middag aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u kijken op de website www.dekievitharmelen.nl.