Meerkoeten

ABCOUDE > Zwemvereniging ‘De Meerkoeten’ start vanaf deze week met trainingen voor jong en oud in Het Sporthuis Abcoude. De vereniging is terug in Abcoude en keert ook weer terug in het straatbeeld van Abcoude. De trainingen zijn op dinsdag- en vrijdagavonden, waarbij de vrijdagavonden ook voor de jeugd zijn. Op de dinsdagen staan de trainingen in het teken van conditie. Om 19.00 uur trainen de kortebaanzwemmers en de duurzwemmers. Aansluitend trainen de waterpolo senioren om 20.00 uur hun conditie met banenzwemmen. Op de vrijdagavonden is er tijdens de jeugdtrainingen ruimte voor al het jonge zwemtalent dat Abcoude rijk is. Van 18.45 - 19.30 uur trainen de kortebaan- en duurzwemmers en zijn er onder leiding van Niels Schoenmaker en Robin van den Broek trainingen voor de jeugd. Hierin staan techniek, slagverbetering, conditie en wedstrijdelementen centraal. Aansluitend is van 19.30 - 20.15 uur het jeugdwaterpolo. Bob Lutz en Dick de Haan leren de jeugdleden alles wat je van waterpolo moet weten; van balbehandeling, sprinten, waterpoloslag tot aan een perfecte worp. Vanaf 20.15 - 21.00 uur trainen de waterpolosenioren. 


Repair Café 

HARMELEN > Zaterdag 18 september is, na een lange periode van sluiting, het Repair Café weer open. Bij deze openstelling worden, om veilig te kunnen werken, de door het RIVM geadviseerde richtlijnen opgevolgd. Zo zijn o.a. een gezondheidscheck, de 1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen van toepassing. Om zo maar even belangstellend binnen te lopen en voor het drinken van een kopje koffie of thee moeten we i.v.m. besmetting gevaar nog even geduld hebben. U kunt terecht in de Bavohof, De Joncheerelaan 7 in Harmelen. Daar staan tussen 10.00 en 12.00 uur handige vrijwilligers klaar om samen met de bezoekers kapotte spullen te repareren. Het is een geweldige kans om niet alles te hoeven weggooien. Een fietsenmaker, naaister, elektriciens en een meubelmaker zijn er om u te helpen met reparaties. Er is ook gelegenheid om uw messen, scharen en tuingereedschap te laten slijpen. Het wordt op prijs gesteld dat de te repareren spullen schoon zijn. Kleding die ter reparatie of verandering wordt aangeboden dient i.v.m. de hygiëne gewassen of gereinigd te zijn. De vrijwilligers staan weer met plezier klaar om u, met de nodige veiligheidsmaatregelen, veilig te helpen.


Alzheimer Café

MAARSSEN > Het Alzheimer Café in Maarssen zal op dinsdag 21 september zijn deuren weer openen. Op deze avond willen ze graag met u in gesprek over hoe u de periode tijdens corona bent doorgekomen. De gastspreker is Corlien Klijnsma, casemanager dementie. Ze starten het programma om 20.00 uur en u kunt vanaf 19.30 uur binnenlopen voor een lekker kopje koffie. Vanwege de coronamaatregelen mag er een beperkt aantal personen in de grote zaal van de Vondel aanwezig zijn. Daarom doen zij het verzoek u vooraf aan te melden via het mobiele nummer: 06-55904708 of mail: v.vandenberg@alzheimervrijwilligers.nl.