Gitaarcursus

REGIO > Kunstencentrum Nieuwe Vaart verzorgt dit najaar, wegens groot succes, opnieuw een cursus liedbegeleiding met gitaar, voor leerkrachten in het basisonderwijs, voor ouders en grootouders. Een leuke, korte, beginnerscursus waarbij u de techniek vlot onder de knie krijgt. De cursus liedbegeleiding voor beginners (vanaf 21 jaar!) is bedoeld om leerkrachten in het basisonderwijs, en ook ouders en grootouders, op weg te helpen bij het leren begeleiden van liedjes op de gitaar, voor gebruik in de klas en thuis. Voor deze cursus is geen muzikale voorkennis nodig. Het liedrepertoire is afgestemd op de onder- en bovenbouw van het basisonderwijs. In de cursus komen de volgende zaken aan bod: het stemmen van de gitaar, het lezen van akkoordsymbolen, het zoeken van akkoorden bij een bestaand liedje, muziektheorie, plectrumtechniek, liedrepertoire en aanslagmanieren. De cursus omvat tien lessen van een uur op zaterdag van 09.15-10.15 uur in het gebouw van de muziekschool aan de Gaslaan 12 in Maarssen. De lesdata zijn: 6, 13, 20 en 27 november, 4, 11 en 18 december, 15, 22 en 29 januari 2022. U dient bij de cursus zelf voor een instrument te zorgen. De kosten bedragen 225 euro inclusief lesmateriaal en de gitaardocent is Frank Mommers. Heeft u vragen, tel. 0652420984 of e-mail: f.mommers @casema.nl. Website: www.frank-mommers.com. De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen


Opschoondag

HARMELEN > Op zaterdag 25 september organiseert de werkgroep Leefbaarheid van het DorpsPlatform Harmelen de 2e opschoondag (ochtend) van dit jaar. Namens de werkgroep Leefbaarheid zoeken we mensen die mee willen doen. Het Dorpsplatform en de gemeente zorgen voor de ondersteuning, zoals het leveren van vuilknijpers, vuilniszakken, handschoenen, hesjes en de afvoer. De actie start om 09.30 uur bij het Dorpshuis aan de Schoollaan 8. Tot 10.00 uur worden de benodigde spullen uitgereikt. Als je zelf in het bezit bent van een vuilknijper, dan is het fijn als je deze meeneemt. Uiteraard kunnen ook kinderen, onder begeleiding van ouders, opa’s en oma’s, meewerken. De actie wordt om 12.30 uur afgesloten in het Dorpshuis met koffie of thee met cake of een brownie, waarbij de spullen weer kunnen worden ingeleverd. Belangstellenden kunnen zich, met vermelding van het aantal deelnemers, aanmelden per mail bij: ansvink1960@gmail.com. Geef aan als je een voorkeur hebt voor een bepaalde straat of wijk, dan kan de planning hiermee rekening houden. Ook horen we graag hoeveel kinderen meelopen. Mensen die een knijper willen houden om de eigen omgeving schoon te houden kunnen deze aanvragen bij Ko Kleijn mailadres: ko.kleijn@planet.nl..


Bridge

DE MEERN > Na bijna anderhalf jaar starten we op vrijdag 17 september weer met onze maandelijkse bridgedrive in De Roef, in De Meern. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Deelname 6 euro per paar. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen. Aanmelden (ook de vaste spelers) bij Joop en Rita Schwartz, tel.nr. 030-2615532..