Schildersclub

VLEUTEN > Schilderclub Dick Jager, al meer dan 40 jaar oud, uit De Schakel zoekt nieuwe leden. Elke woensdagochtend van 9.30-11.30 uur wordt er geschilderd in Buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11 te Vleuten. Wilt u uw oude hobby weer oppakken of heeft u altijd al willen schilderen? Kom naar de Schilderclub op de woensdagochtend. Er worden wel opdrachten gegeven en gezamenlijke projecten gehouden, maar in principe kun je ook zelfstandig schilderen aan je eigen werk. Of je nu aquarelleren wilt of met acryl of olieverf wil werken, alles mag en kan. Er is begeleiding, en eens in de 2 jaar wordt er een expositie gehouden in De Schakel. Voor iedereen van 60+.  Meer informatie: m.art@planet.nl.


Inloopmiddag

VLEUTEN > Iedere laatste zondag van de maand is er in Buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11 Vleuten een inloopmiddag voor senioren. Er is een mogelijkheid om te kaarten, rummycub of ander spel te spelen. Onder het genot van koffie/thee, hapje en drankje. Entree 3 euro. U bent welkom zondag 26 september vanaf 14.00 tot 16.00 uur. Heeft u interesse, graag even aanmelden bij Christa Okhuysen 06-23398347 i.v.m inkoop hapjes.


Kersenboomgaard

LEIDSCHE RIJN > Zaterdag 2 oktober van 12.00 tot 20.00 uur ben je van harte welkom bij de Open Dag en Atelierroute van Ateliers Kersenboomgaard. Loop lekker een rondje door de boomgaard of bekijk de exposities in de verschillende galerijen. Sinds juni 2011 wonen en werken meer dan veertig kunstenaars in dertig atelierwoningen van SWK Kunsthuisvesting in Leidsche Rijn. Het is een unieke gelegenheid de deelnemende kunstenaars in hun eigen habitat te ontmoeten en hun werk te bewonderen op de plek waar het ontstaat. De Kersenboomgaard is gelegen aan de Emmy van Lokhorststraat nr. 2-60. De Open Dag is gratis toegankelijk. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.


Hangouderen

LEIDSCHE RIJN > Theatergroep De Hangouderen heeft, na enkele ‘coronastops’ de draad opgepakt en is blij om zaterdag 25 september een actueel bewerkte scène uit de voorstelling Gewoon Super te gaan spelen. Ter gelegenheid van Burendag kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 13.30 uur in buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, komen kijken. De scène speelt zich af in een buurtsuper en toont herkenbare situaties gepresenteerd op humoristische wijze.


Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Zaterdag 2 oktober (13.00-17.00 uur) staan de handige vrijwilligers van Repair Café Leidsche Rijn weer klaar om je te helpen met de reparatie van je spullen. Dat kan van alles zijn: je lamp, je koffieapparaat, elektronica (cd- en dvd-spelers, printers), gereedschap, speelgoed, fiets, Iedereen is welkom! Adres: Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Leidsche Rijn (Parkwijk). Er zijn consumpties verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie: jrc.bosch@gmail.com, tel. 06-20180104.