Inbrekers

DE MEERN > In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben inbrekers weer toegeslagen in De Meern. 'Het was lange tijd zeer rustig met woninginbraken. Helaas 3x insluipingen De Meern op Gouvernantelaan, Zeilmakerslaan en de Keerkring. Verdachte met grijs trainingsjack en capu oog in oog met bewoonster', aldus de politie Vleuten-De Meern op twitter. Wie iets weet of heeft gezien, bel met 0900-8844.


Vandalen

VLEUTEN > De politie heeft in Vleuten in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 15 jaar opgepakt voor het vernielen van een bushokje. 'Scherven brengen geluk maar eventjes niet voor twee 15-jarigen voor het vernielen van deze abri. Enkeltje cellencomplex voor hen', aldus de politie Vleuten-De Meern op twitter.


Drugsoverlast

MAARSSEN > Al langer is er sprake van overlast door drugsdealers en -gebruikers op de parkeerterreinen bij MHV Maarssen. Op beide parkeerterreinen geeft dit een groot gevoel van onveiligheid. Ondanks het veelvuldig melden door de club en bewoners van Op Buuren Buiten is de overlast zeker niet verminderd, zo stelt de fractie van de VVD in schriftelijke vragen aan het college. Een mobiele camera zou een oplossing kunnen zijn volgens de VVD. De overlastplegers gaan er vaak vandoor voordat de politie er is. Omwonenden die de overlastplegers aanspreken hebben meermaals te maken gekregen met agressie. Met als voorlopig dieptepunt een ernstig geweldsdelict. Twee vrouwen die lachgas gebruikten scholden jeugdleden die aan het trainen waren uit. Een speelster uit een seniorenteam die aankwam om te trainen fotografeerde hierop het nummerbord van de auto van de vrouwen. De vrouwen hebben haar hierop, voor de ogen van diverse jeugdleden, fysiek belaagd met serieuze verwondingen tot gevolg.