Open repetities

UTRECHT > Het Utrechtse Kamerkoor Estrivo is op zoek naar zangers in alle stemgroepen en houdt daarom op 5 en 12 oktober twee open repetities. Het koor zoekt zangers die plezier hebben in zingen en in staat zijn zelfstandig hun partij in te studeren. Estrivo staat onder leiding van Enrique López-Cortón en is een koor met ambitie. Het nieuwe programma van het koor heeft als thema ‘Contrasten’ waarin liederen van onder andere Strawinsky en Brahms centraal staan. De liederen vertegenwoordigen twee tegenovergestelde werelden. Stravinsky geeft een diepe, grimmige lezing van psalmen terwijl Brahms juist de lichte en meer charmante kant laat klinken. Repetities vinden plaats op dinsdagavond in Lombok. Voor meezingen en het ontvangen van de bladmuziek graag vooraf aanmelden via mail@estrivo.nl. Meer info: www.estrivo.nl.


Oogstdankdag

HARMELEN > De MOV (Missie – Ontwikkeling – Vredeswerk) organiseert een verkoop van vele producten. Ze willen u verrassen met een mooie aanbieding van o.a. bloemen en perkplanten, komkommers en tomaten, appels en peren. De verkoop is op vrijdag 8 oktober van 19.00 tot 20.30 uur. Bavohof Joncheerelaan 7, zaterdag 9 oktober van 9.00 tot 12.00 uur bij de ingang van de Bavokerk Ambachtsheerelaan, zondag 10 oktober vanaf 11.00 uur ingang Bavokerk. De opbrengst is voor de Stichting Kinderhulp in Togo. In 2010 hebben Jouke en Cécile Schat in Kpalimé, Togo, een medisch centrum opgericht, waar zij meer dan 25.000 kinderen, hun ouders en leraren hebben geleerd om ziekten te voorkomen. Wasbakjes en zeep werden op de scholen uitgereikt. Hopelijk hebben zij er in de coronatijd veel profijt van gehad. De plannen zijn nu om in de hoofdstad Lomé eenzelfde project te starten. Er is geld nodig voor medische apparatuur en voor de behandeling van kinderen die ziek zijn. Hier willen ze zich voor inzetten en ze hopen velen van u te ontmoeten bij de verkoop op Oogstdankdag in de 'kraam'. Inlichtingen Annie van Rooijen tel.(0348) 442507.


Jazzcafé

DE MEERN > Nadat het Schalm Jazzcafé opgeschort is geweest in verband met het coronavirus, worden er in het seizoen 2021/2022 weer optredens gehouden. Het eerste is op 10 oktober, 14.30 uur. Verdere data zijn 21 november, 12 december, 16 januari, 20 februari, 20 maart en 24 april. Kom gezellig luisteren naar easy-listening jazz! Plaats: De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern. Toegang en parkeren gratis. 


Mannenstemmen

MAARSSEN > Gemengd koor MASK is voorzichtig weer begonnen! Zij gaan weer werken aan het repertoire voor het 30-jarig jubileumconcert dat door corona is uitgesteld. MASK nodigt koorzangers uit om hier aan mee te doen en als het bevalt lid te blijven. Ze vragen nu vooral mannen want de vrouwenpartijen zijn goed gevuld na een eerdere oproep. Op www.maskmaarssen.nl is meer informatie te vinden. Graag via info@maskmaarssen aanmelden dan zorgen ze ervoor dat de muziek voor u klaarligt.