Dojo Utrecht

UTRECHT > Op 22 september vierde Dojo Utrecht (Shotokan Karate Nederland) zijn eerste lustrum! Vijf jaar geleden startten Dojo-leider Jeroen en leerling Kees nog met zijn tweeën, in de loop van de tijd breidde de groep zich steeds meer uit en wordt er wekelijks met veel plezier en betrokkenheid getraind. Het feit dat er ook regelmatig mensen van andere dojo’s aansluiten om mee te trainen bewijst dat Utrecht zich inmiddels stevig op de kaart heeft gezet binnen de organisatie. De bijzondere verjaardag werd gevierd met taart en nieuwe stootkussens voor de dojo. Uiteraard werden die stootkussens tijdens de training direct gebruikt, het is altijd leuk om je even 'schadevrij' helemaal uit te kunnen leven. Meteen handig voor iedereen om zijn techniek te kunnen testen, want over een paar weken zijn de eerste examens weer gepland! Lijkt het je leuk om eens aan te sluiten? Kijk dan op www.shotokan-karate.nl/utrecht-leidsche-rijn.


Platenbeurs

HARMELEN > Zondag houdt Mind Music haar 13e Platen- en CD-beurs in recreatiecentrum H2O aan de De Uithof in Harmelen. Het publiek is welkom van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is 2 euro. De gemeente heeft de beurs als een doorstroomevenement beoordeeld. Omdat de beurs in een gebouw wordt georganiseerd is toegang alleen mogelijk na het tonen van een geldig coronabewijs. Dit coronabewijs moet ook getoond worden om toegang te krijgen tot het horecadeel van H2O. Mind Music moet ook rekening houden dat er niet te veel bezoekers tegelijk binnen zijn. Het kan dus inhouden dat er even gewacht moet worden om de zaal te betreden. Mind Music heeft hetzelfde aantal meters met verkoop van vinylplaten (lp’s, singles en EP’s) maar ook cd’s, dvd’s en andere muziek gerelateerde items. Ook is er een verkoper uit Denemarken aanwezig. Hij verkoopt '60’s - '90’s lp’s (rock, garage, psych, progressive en Indie) maar ook singles en EP’s met hoezen uit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Ook verkoopt hij singles en EP’s met muziek van The Beatles en de Rolling Stones en andere bijzondere uitgaven.


Nierstichting

HARMELEN > Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 19 tot en met 25 september tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Harmelen bracht dat zo'n 2.361,68 euro op. 'Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting,' benadrukken Karin van Leeuwen en Ina Deelen, Nierstichting collectecoördinatoren in Harmelen. 'Wij bedanken alle collectanten dan ook heel hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. We zijn ontzettend blij met deze opbrengst!' Collectant gemist? Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.