Mantelmeeuw

WOERDEN > Op zaterdag 2 oktober tussen 10.00 tot 12.00 uur is er een open ochtend in Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14, Woerden. Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is van harte welkom op deze ochtend. U wordt verzocht zich hiervoor aan te melden via info@demantelmeeuw.nl.


Kanoclub

MAARSSEN > De Utrechtse Kanoclub UKC bij de Maarsseveense Plassen rechts van sauna Spa Sereen wil uitbreiden en daar worden de omwonenden bij betrokken. 'Wij zijn een bloeiende club met leden die actief zijn in verschillende disciplines: toervaren, slalomvaren, wildwatervaren, kanopolo en sinds kort ook vlakwater sprint. Daarnaast organiseren we introductiecursussen kanoën voor jong en oud en verhuren we onze locatie aan duikvereniging Lake Diving,' aldus het bestuur van UKC. ‘Maar onze vereniging groeit uit haar jasje. Het huidige clubhuis is gebouwd voor een capaciteit van 160 leden, terwijl we inmiddels gegroeid zijn naar 220 leden. Daarom wil UKC haar bestaande faciliteiten uitbreiden met grotere kleedkamers, een grotere kantine en vooral ook meer stallingsruimte voor de kano's. Wij willen dit bereiken door enerzijds de voorgevel enkele meters naar voren te plaatsen en anderzijds door rechts van het gebouw een extra stalling te plaatsen. We zijn zeer benieuwd naar jullie reactie, vragen en aanvullingen. Want we houden graag rekening met onze buren.' Reageren kan via bouw@utrechtsekanoclub.nl.


KiKa Run

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 26 september kwam héél Nederland in beweging voor KiKa. Ruim 1000 deelnemers kwamen wandelend, rennend of fietsend in beweging in de strijd tegen kinderkanker. Zowel vanuit huis als op locatie in het Máximapark in Utrecht zetten deelnemers zich in voor KiKa. Gezamenlijk haalden ze maar liefst 436.483 euro op voor onderzoek naar kinderkanker! In Leidsche Rijn stond saamhorigheid, verbinding en sportiviteit wederom centraal en renden bekende Run for KiKa teams, zoals Team Ilse en Team Ruurd, weer mee. De statiegeldactie in alle Lidl winkels leverde in totaal het fantastische bedrag van 100.000, euro op. Vaste onderdelen zoals de kanjerkroning en de KidsRun droegen uiteindelijk bij aan een geweldige dag in het zonnige Máximapark.


Festival

MAARSSEN > Op 2, 3, 16 en 17 oktober kun je op reis naar de onderwaterwereld van het koninkrijk Nattanië. In de stal van de historische boerderij Vrijhof Oostwaard beleef je spannende avonturen bij de sprookjesachtige voorstelling De Dappere Dreiner. Direct na de voorstelling kun je bij de Meet & Greet op de foto met de koningin, prinses Belme, de octozussen en de andere bijzondere bewoners. Onder de hooiberg strijk je neer met een drankje en een hapje. Vrijwel alle activiteiten zijn overdekt. Meer op www.varnws.nl.