Volleybal

HARMELEN > Het bedrijvenvolleybaltoernooi dat ieder jaar zonder corona georganiseerd werd door de Stichting Seniorenreis Harmelen kan om organisatorische redenen nog niet doorgaan. 'Maar wij hebben een optie voor volgend jaar 6 april. Wij kunnen helaas niet eerder dan april de sporthal de Kroon gebruiken, want nu zitten de verenigingen erin en hij is daarom niet eerder beschikbaar. Dan willen wij weer een gezellige avond organiseren voor het Harmelens bedrijfsleven en hopen een beroep op u te mogen doen. Helaas nog even geduld,' aldus de Stichting Seniorenreis Harmelen.


Paddenstoelen

HARMELEN > Het is weer herfst, dus paddenstoelentijd! Op zondag 10 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur is er weer een bezoekdag op het natuurcentrum De Kievit in Harmelen, met activiteiten rond het thema paddenstoelen. Het is de laatste tijd warm en droog geweest, niet gunstig voor paddenstoelen. Toch hopen zij u een rondleiding langs een aantal paddenstoelen te kunnen bieden. Hierbij worden enkele bijzonderheden van diverse paddenstoelen aangegeven. Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet. Zij gaan op zoek naar kabouters en vinden dan een opdracht. Aan de hand van deze opdrachten wordt er meer geleerd over de groei en verschijning van paddenstoelen. Daarnaast kunt u een rondwandeling maken over het terrein met de natuurplas, de boomgaard en de bloemen-, kruiden- en groentetuinen bezichtigen. De Kievit is gelegen aan het voetpad naast Bisschopshof 2. Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u de website www.dekievitharmelen.nl bezoeken.


Bridge

DE MEERN > Het was zaterdag 2 oktober feest in De Roef. Bridgeclub Sans Atout vierde haar 45-jarig bestaan. Natuurlijk was er een bridgedrive, lekkere hapjes en een aantal leden werd in het zonnetje gezet. Al met al een heel geslaagde dag. BSA is opgericht op 9 augustus 1976 door een aantal enthousiaste mensen die behoefte hadden aan 'gezellig samenkomen aan de bridgetafel' zonder het wedstrijdelement uit het oog te verliezen. Vanaf de oprichting is BSA aangesloten bij de Ned. Bridgebond. Er is in vier verschillende locaties gespeeld: De Tol, Fletiomare, Josefzorg en nu al weer 27 jaar in De Roef. Ze zijn nog op zoek naar nieuwe leden. Mocht u geïnteresseerd zijn, kom dan gerust een paar (maandag)avonden spelen in de gezellige locatie om de sfeer en het wedstrijdelement binnen de club te proeven, voordat u besluit lid te worden van BSA. Aanmelden kan via de mail jokederidder@casema.nl of tel. (030) 2881677/06-28864933.


Fotowedstrijd

WOERDEN > Met de foto ‘kauw met pluis in de snavel' is Jieles van Baalen de winnaar van de fotowedstrijd van IVN Woerden in het kader van haar veertigjarig bestaan. De winnaars gingen met cadeaubonnen van Vestingstad Woerden naar huis. De foto's zijn te zien op de website van IVN Woerden: www.ivn.nl/afdeling/woerden. Het aanbod was divers en onder de inzenders waren uitstekende fotografen.