Feste

HARMELEN > Oranjevereniging Harmelen organiseert 9 oktober 2021 de allereerste editie van het Harmelen-feste. Het feste wordt gehouden op de locatie Kloosterweg, een toplocatie voor de ultieme festebeleving. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtig Harmelen-feste waaronder live muziek van het Coverparadijs, kinderdisco, springkussens en natuurlijk is er voor de dorstigen en hongerigen onder ons een breed scala aan lekkernijen. Voor ieders veiligheid hanteren zij een coronatoegangsbewijs met legitimatie. Ondanks deze maatregelen denken zij er toch weer een ouderwets gezellig dorpsfeest van te maken. Aanvang om 14.30 uur en een spetterende afsluiting om 21.00 uur. Optredens van Het Coverparadijs, SCRTS en DJ Coco. Springkussen en een rodeostier voor de kinderen, een food court voor de lekkerste hapjes en drankjes en natuurlijk ouderwetse Harmelense gezelligheid.


Taizé viering

LEIDSCHE RIJN > Zondagavond 17 oktober is er weer een viering van 'Taizé aan de Leidsche Rijn'. Ze zingen Taizéliederen, er is een bijbellezing en er is stilte en ruimte voor gebed. Het gaat om op adem komen en bezinning. Een muziekgroep zorgt voor de begeleiding. Bezoekers mogen zacht meezingen. Trek warme kleren aan i.v.m. extra ventilatie. De viering vindt plaats in Boerderij De Hoef, Hoge Weide 6, 3541 BC Utrecht en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur zijn ze stil. Wie wil kan vanaf 18.30 uur meedoen met het oefenen van de meerstemmige liederen. Na afloop is er ruimte elkaar te ontmoeten. Van harte welkom! Vooraf aanmelden kan via taizeaandeleidscherijn@gmail.com. Voor meer informatie zie ook: www.facebook.com/dehoeftuin.


Grijze Koppen

VLEUTEN > Het enthousiaste Grijze Koppen Orkest Vleuten speelt en zingt deze vrijdagmiddag voor ieder die het wil horen vanaf het terras van restaurant D’Amici. Kom ook naar dit gratis buitenoptreden: 8 oktober van 14.00 tot 15.00 uur, Hindersteinlaan 9 in Vleuten.


Cartesius

UTRECHT > Op dinsdag 5 oktober was de start van de officiële bouw van de eerste huurwoningen van de nieuwe woonwijk Cartesius, rond het CAB-gebouw en nabij het station Utrecht-Zuilen. Het gaat om een project van ontwikkelaar Keystone Vastgoed die hier 322 huurwoningen bouwt. In totaal zal Cartesius 2852 woningen tellen. Dit wordt een mix van koop- en huurwoningen. 'Dit is het startsein voor de bouw van een woonwijk die aantoont hoe een gezonde stadswijk er in de toekomst uit komt te zien,' zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). 'Van de 322 woningen die we in deze eerste fase realiseren, behoort 92 procent tot het middenhuursegment. Ik ben blij met deze toevoeging, want in Utrecht hebben we hier een grote behoefte aan. Het is belangrijk dat Utrecht een betaalbare stad voor iedereen blijft. De woningen die Keystone Vastgoed bouwt in de Cartesiusdriehoek dragen hieraan bij.' De oplevering van de eerste woningen staat gepland voor begin 2023.