Gezinhuis en gemengd wonen jongeren

Nieuw project aan de Waterbieslaan en Dwergbieslaan

VLEUTERWEIDE > De gemeente en Portaal hebben plannen voor het toekomstige gebruik van de Waterbieslaan 30 – 40 en de Dwergbieslaan 80 met een groot gezinshuis en een gemengd wonen project voor jongeren.


Het plan is om het pand aan de Waterbieslaan te gebruiken voor een groot gezinshuis. Hierbij komt dan een aantal zogenaamde 'kangoeroe-woningen'. Die zijn voor jongeren die bijna de stap naar zelfstandigheid kunnen maken. In de Utrechtse jeugdhulp is een van de belangrijkste ambities dat ieder kind zo thuis mogelijk opgroeit. Daarvoor zijn gezinshuizen nodig. Dit is een buurt met veel (jonge) gezinnen en dit maakt dat een gezinshuis hier goed tussen past. Voor het gezinshuis werken ze samen met KOOS Utrecht voor specialistische jeugdhulp. Het pand aan de Dwergbieslaan is zeer geschikt voor een vorm van gemengd wonen. Het heeft veel gemeenschappelijke ruimte. Het plan is om hier kamers beschikbaar te stellen voor jongeren die uitstromen uit de jeugdhulp en voor andere jongeren (medebewoners). Dit zijn bijvoorbeeld jongeren die in een pleeggezin hebben gewoond en nu zelfstandig kunnen gaan wonen. Medebewoners helpen de jongeren door goede buren en huisgenoten te zijn. De beheerder van het pand heeft een belangrijke rol hierin. Hij of zij helpt bij het bouwen van een gemeenschap en is ook het aanspreekpunt voor de buurt. Voor het beheer van dit pand werken we samen met Stichting Sociaal Vastgoedbeheer Utrecht. 

Op 14 oktober is er een bijeenkomst voor de buurt van 19.30 en 21.00 uur op de Dwergbieslaan 80, u kunt gewoon binnenlopen zonder aanmelding Tijdens de bijeenkomst vertellen ze meer over de plannen en kunt u vragen stellen. Ook kunt u kennismaken met de beheerder van het pand aan de Dwergbieslaan. Ze gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor de gemeenschappelijke ruimte.