Bingo

HARMELEN > Eindelijk, ze mogen weer. Donderdag 28 oktober verzorgt de Zonnebloem Harmelen weer een gezellige herfstbingo in het Trefpunt aan de Iepenlaan in Harmelen. De toegang is zoals altijd gratis. Aanvang 14.00 uur. Zoals gebruikelijk wordt u voorzien van koffie een hapje en een drankje. Bij de uitgang staat een collectebus voor een vrijwillige bijdrage in de gemaakte kosten. Wist u dat zij nog steeds vrijwilligers kunnen gebruiken? 


Cliff Richard

VLEUTEN > Deze maand is sir cliff Richard 81 jaar geworden en in buurtcentrum De Schakel gaan ze er wat mee doen. Op 13 november speelt de Red Strats tribute to Cliff Richard and the Shadows. Entree12,50 euro, aan de deur 10 euro, kaartjes zijn bij buurtcentrum De Schakel Schoolstraat 11 Vleuten te koop of bel 06-18763359.


Lezing

DE MEERN > De vraag werpt zich regelmatig op: is Bakker Verkerk uit De Meern het oudste bedrijf van Nederland? Arjo Roersch van der Hoogte zal in een lezing over de geschiedenis van Bakker Verkerk een antwoord geven op die vraag. De oprichtingsdatum van ca. 1636 geeft hiervoor al een sterk vermoeden, maar een korte rondgang langs geschiedkundige websites, gespecialiseerd in het familiebedrijf biedt duidelijkheid. Bakker Verkerk zou zich na Touwslagerij G. van der Lee uit Oudewater, opgericht in 1545 en Tichelaars Koninklijke Makkumer Aardewerk- en Tegelfabriek uit Makkum, opgericht in 1594, het derde oudste familiebedrijf van Nederland kunnen noemen. Maar wat is nu precies een familiebedrijf en wanneer kan je spreken van een van de oudste familiebedrijven van Nederland? Ook deze vragen neemt Arjo mee in zijn lezing over de geschiedenis van Bakker Verkerk, een van Nederlands oudste familiebedrijven. De lezing wordt op 11 november om 20.00 uur gegeven in De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern, maar de presentatie zal ook online beschikbaar zijn via het YouTube kanaal. Aanmelden via de site van de Historische vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn.


Zingen

LEIDSCHE RIJN > Zin om te zingen? Kom dan maandagmiddag om 15.00 uur naar De Hoeksteen in Leidsche Rijn en kijk of zingen in een groepje iets voor jou is. Ze beginnen met een kopje koffie of thee. Om 15.30 uur gaan Ze zingen. Licht klassiek repertoire, een- en tweestemmig. Ze werken aan ademhaling, houding en aan stemvorming. Als je naar huis gaat voel je dat je goed bezig bent geweest en heb je energie voor tien. Voor de prijs hoef je het niet te laten. De eerste keer is gratis. Hierna is het slechts 7,50 euro per keer. Hartelijk welkom! Kijk voor meer info op https://www.facebook.com/nelly.vandenbroek.71.